HercegovinaKonjicVijesti

KONJIC Policiji dobrovoljno predao opojnu drogu Speed

15.10.2023.godine u 19,10 sati patrola policije PU Konjic je u Ul. Kolonija izvršila pregled lica T.E.(1975) iz Konjica koji je tom prilikom , dobrovoljno predao pvc vreću u kojoj su se nalazile četiri vrećice sa praškastom tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed te plastičnu kutiju u kojoj su se nalazile tri pvc vrećice sa suhom zeljastom tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Lice lišeno slobode i bit će predmet krim. obrade.

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 13.10-16.10.2023.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 14  prijava i to na području Mostara 7, na području Jablanice 1, na području Prozora 3, na području Konjica 2  i na području Čapljine 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je sedam slučajeva  i to na području Mostara 4, na području Konjica 2 i na području Čapljine 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovano je 19 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 11, na području Čitluka 3, na području Prozora 2, na području Jablanice 1, na području Čapljine 1   i na području Konjica 1  u kojima je trinaest lica  zadobilo lakše tjelesne povrede dok je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 13.10.2023.godine oko 17,00 sati patrola policije PI Glavatičevo je u mjestu Borci zaustavila i kontrolisala  vozilo „VW Golf IV“ kojim je upravljao L.I.(1997) iz Hadžića. Isti je tom prilikom dobrovoljno predao jedan smotuljak u prozirnoj pvc foliji u kojem se nalazila zeljasta tvar koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu . Lice je lišeno slobode i predmet je krim. obrade.
  • 13.10.2023.godine oko 14,00 sati pripadnici Sektora krim. policije MUP-a HNK su na području Mostara lišili slobode 4 lica od kojih je je privremeno oduzeto šest komada paketića sa sadržajem NN smeđe tvari  i jedan paketić sa sadržajem NN bijele praškaste tvari. Lica lišena slobode i bit će predmet krim. obrade. O svemu je upoznat tužilac.
  • 13.10.2023.godine u 09,10 sati na lokalnom putu u Gabela polju , opština Čapljina , dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali A.D.(1937) iz Gabela polja sa vozilom „Mercedes“ i R.L.(1993) iz Gabele sa vozilom „VW Passat“. Tom prilikom vozačica R.L. je zadobila povrede neutvrđenog stepena te je prebačena na CUM Mostar.
  • 15.10.2023.godine u 19,10 sati patrola policije PU Konjic je u Ul. Kolonija izvršila pregled lica T.E.(1975) iz Konjica koji je tom prilikom , dobrovoljno predao pvc vreću u kojoj su se nalazile četiri vrećice sa praškastom tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed te plastičnu kutiju u kojoj su se nalazile tri pvc vrećice sa suhom zeljastom tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Lice lišeno slobode i bit će predmet krim. obrade.   

muphnk.ba

Slični članci

Back to top button