DruštvoHercegovina

NEPROMIJENJENO Djevojke ozlijeđene između Mostara i Blagaja i dalje u jako teškom zdravstvenom stanju

Zdravstveno stanje dvije djevojke, koje su teško ozlijeđene u prometnoj nesreći na cesti između Mostara i Blagaja, je nepromijenjeno, potvrđeno je to za Hercegovina.info iz Kantonalne bolnice (KB) ‘Dr. Safet Mujić’ i Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar.

Djevojka A.B. (2007.) koja je primljena 26. rujna u KB ‘Dr. Safet Mujić’ je i dalje u teškom i komatoznom stanju. Prate se svi parametri i vodi se stalna briga o ovom pacijentu, ali za sada nema nikakvih pomaka nabolje, potvrdio je dežurni liječnik u toj bolnici.

Također, zdravstveno stanje je nepromijenjeno i kod djevojke N.H. (2006.) koja je hospitalizirana u SKB Mostar. Iz Ureda za informiranje te ustanove su za Hercegovina.info potvrdili da je riječ o teškim tjelesnim ozljedama koje su opasne po život. Djevojka je hospitalizirana na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar.

Upitali smo MUP Hercegovačko – neretvanske županije što se sve poduzelo po pitanju ove teške prometne nesreće, ali je odgovor do zaključenja ovog teksta izostao.

Iz Tužiteljstva Hercegovačko – neretvanske županije (HNŽ) za Hercegovina.info je potvrđeno kako je tužitelj upoznat o ovoj nesreći od onog trenutka kada je do nje došlo. “Po naredbi dežurnog tužitelja, automobil BMW koji je sudjelovao u navedenoj prometnoj nesreći je izuzet u krug Policijske uprave Mostar gdje će biti obavljeno vještačenje tehničke ispravnosti vozila i sve druge zakonom propisane radnje. Također od vozača E.F. (1945.) uzeti su uzorci krvi i urina, te se čekaju rezultati”, potvrđeno je za Hercegovina.info iz Tužiteljstva HNŽ.

Teška prometna nesreća sa četiri ozlijeđene osobe dogodila se na cesti Mostar – Blagaj, na dijelu pred neposrednim ulazom u Blagaj 26. rujna oko 19:15 sati. Tri djevojke, A.B. (2007.), N.H. (2007.) i E.S. (2006.) su prilikom izlaska iz gradskog autobusa i prelazeći cestu došle pred nadolazeći BMW kojim je upravljao E.F.

Teško su ozlijeđene već navedene dvije djevojke, dok su s lakšim tjelesnim ozljedama prošli djevojka E.S. i vozač automobila E.F. Zbog te prometne nesreće, na dijelu ceste gdje je trajao očevid, promet je bio obustavljen i preusmjeravao se alternativnim smjerovima.

hercegovina.info

Slični članci

Back to top button