BiHKonjicSport

MATCHDAY/ Igman dočekuje aktuelnog prvaka BiH

Tri susreta devetog kola PL BiH igraju se u nedjelju.

Igman u Konjicu dočekuje aktuelnog šampiona Zrinjskog, Sloga Meridian igra protiv GOŠK-a, dok će se u derbiju kola u Banjoj Luci sastati Borac i Velež.

Ekipe Igmana i Zrinjskog odigrat će od 15 sati na Gradskom stadionu u Konjicu hercegovački dvoboj u Konjicu.

Prvak Bosne i Hercegovine, Zrinjski, seriju utakmica na svako tri do četiri dana nastavlja gostovanjem u Konjicu kod Igmana. Neće Plemići na dugo gostovanje, što im je svakako bilo potrebno uoči utakmice protiv Aston Ville, ali sigurno neće im biti ni lako. Ipak, kako su više puta ponavljali ovo je period u kojem moraju da pokažu da imaju širok roster za igranje na više frontova.

Pobjeda u Tuzli je Plemiće gurnula prema vrhu, nadoknadili su dvije od četiri odložene utakmice i trenutno su na omjeru od četiri pobjede i dva poraza.  Igman, sa druge strane, nakon odličnog starta sezone ne izgleda sada najbolje, trenutno su u nizu od četiri poraza, a posljednji je stigao od GOŠK-a u Gabeli sa ubjedljivih 4:0. U srijedu su savladlali minimalno TOŠK u Kupu Bosne i Hercegovine 1:0, pa možda pobjeda u Tešnju bude zalet za novi početak u skupljanju bodova. Utakmica se igra od 15 sati u Konjicu, uz direktan TV prenos na Areni Sport, sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

Od 15 sati igra se i utakmica u Doboju gdje će Sloga dočekati GOŠK-a. Dobojlije su nakon dvije vezane pobjede protiv Tuzle City i Željezničara poraženi od Veleža 4:2 Sa druge strane GOŠK igra jako dobro, Denis Ćorić je posložio ekipu, a u posljednja tri kola remizirali su sa Sarajevom, pa dobili Željezničara i Igmana, što govori o njihovom kvalitetu. Obje ekipe su u Kupu dobro prošle, GOŠK je izbacio Brotnja sa laganih 5:0, Sloga je bila bolja od Radnika u Bijeljini, tako da je atmosfera sigurno dobra u obje ekipe pred današnju utakmicu.

Za kraj dana ostaje duel Borca i Veleža na Gradskom stadionu u Banjaluci, duel prvoplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli. Borac je nakon poraza na Grbavici od Željezničara vezao šest pobjeda, četiri na domaćem terenu i prvoplasirana su ekipa Premijer lige BIH. Pobjeda na Pecari kod dosadašnjeg lidera donijela im je prvo mjesto i sigurno da je u Banjaluci atmosfera odlična i da su spremni da tu i ostanu, kako je najavio predsjednik Milan Tegeltija. Sada će imati još jedan težak zadatak jer im u Banjaluku dolazi Velež, koji od dolaska Deana Klafurića na klupu ima tri pobjede u ligi i jednu u kupu, s tim da Klafurić nije vodio sa terena meč protiv Željezničara.Očekuje nas jedna sigurno odlična fudbalska predstava, igra se od 20.45 sati, a direktan prenos je na TV Arena Sport.

Rezultati 9.kola Premijer lige BiH:

Posušje – Tuzla City 1:1

Sarajevo – Zvijezda 09 2:0

Slični članci

Back to top button