BiHKonjicSportVijesti

GOŠK siguran protiv Igmana, Konjičani u velikoj rezultatskoj krizi

Večeras je odigrana utakmica osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između GOŠK-a i Igmana, a bolji su bili domaći.

Na samome početku vidjeli smo veći pritisak domaće ekipe. Pokušavali su preko Mandića, Mihaljevića i Čoke, ali bez većeg uspjeha.

Uslijedio je period igre gdje je Igman izgledao dominantnije i gdje je imao bolje prilike za postizanje pogotka. U 14. minuti fudbaleri Igmana pogađaju stativu sa 30 metara, a Mešić natrčava na odbijanac i ne uspijeva dovesti goste u vodstvo. U 19. minuti ponovo gosti prijete. Ramić šutira, ali Bobić brani. U 29. minuti i Bešagić šutira iz daljine, ali lopta odlazi pored gola.

Od 30. minute i domaća ekipa se “budi”. U 31. minuti i Musulin pokušava iz domaće ekipe, šutirao je nakon kornera, ali lopta odlazi preko gola. Dvije minute poslije i Gogić šutira iz daljine, ali lopta odlazi daleko od gola. U 37. minuti ponovo Musulin šutira, ali peko gola Igmana. Tri minute poslije Skorup šutira, ali lopta odlazi u korner.

U 42. minuti i gosti dolaze do ozbiljne prilike. Ramić šutira, ali Bobić brani.

I u 45. minuti domaća ekipa dobija penal nakon što je srušen Mihaljević u šesnaestercu. Penal u pogodak pretvara Skorup i sa 1:0 se odlazi na poluvrijeme.

Početkom drugog poluvremena gosti dva puta traže jedanaesterac, ali Deljković se nije oglašavao. Inače je Igman ušao ofanzivnije u drugo poluvrijeme, što je bilo i očekivano. Ali prva ozbiljna prilika je zabilježena u 57. minuti. Ramić je šutirao, Bobić brani. Tri minute poslije Musulin izlazi sam pred golmana gostiju, ali on odlično brani. Pokušao je i Nižić, ali bez uspjeha.

U 63. minuti Musulin postiže pogodak na asistenciju Skorupa i udvostručava prednost GOŠK-a.

Nastavili su gosti sa napadima, imali su veći posjed, ali GOŠK se odlično brani. Ramić u 70. minuti šutira, lopta odlazi pored gola. Dvije minute poslije i Đorić pokušava, ali pogađa prečku.

U 76. minuti Obšivač postiže treći pogodak za domaću ekipu i potvrđuje pobjednika utakmice. Asistirao mu je Čoko ubačajem iz kornera.

Držala je ekipa Igmana loptu u svome posjedu do kraja utakmice, pokušala postići makar počasni pogodak, ali bez uspjeha. Štaviše, GOŠK je bio taj koji je dodatno uvećao svoju prednost.

Hasukić u 88. minuti šutira sa 18 metara i postiže prelijep pogodak za 4:0. To je bio i konačni rezultat utakmice.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

GOŠK 4:0 Igman (Skorup (p) 45’, Musulin 63’, Obšivač 76’, Hasukić 88’)

Stadion: Perica Pero Pavlović (Gabela). Sudija: Benjamin Deljković (Sarajevo).

GOŠK: Bobić, Šuta, Radenović, Obšivač, Musulin, Čoko, Skorup, Gogić, Mandić, Nižić, Mihaljević.

Igman: Pajaziti, Čubrilo, Sipović, Dupovac, Drljević, Hebibović, Bešagić, Mešić, Denković, Bodul, Ramić.

Slični članci

Back to top button