BiHSport

Poluvrijeme u Gabeli: GOŠK u finišu došao do vodstva

Na Stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli završeno je prvo poluvrijeme utakmice između domaćeg GOŠK-a i Igmana iz Konjica.

Na samome početku vidjeli smo veći pritisak domaće ekipe. Pokušavali su preko Mandića, Mihaljevića i Čoke, ali bez većeg uspjeha.

Uslijedio je period igre gdje je Igman izgledao dominantnije i gdje je imao bolje prilike za postizanje pogotka. U 14. minuti fudbaleri Igmana pogađaju stativu sa 30 metara, a Mešić natrčava na odbijanac i ne uspijeva dovesti goste u vodstvo. U 19. minuti ponovo gosti prijete. Ramić šutira, ali Bobić brani. U 29. minuti i Bešagić šutira iz daljine, ali lopta odlazi pored gola.

Od 30. minute i domaća ekipa se “budi”. U 31. minuti i Musulin pokušava iz domaće ekipe, šutirao je nakon kornera, ali lopta odlazi preko gola. Dvije minute poslije i Gogić šutira iz daljine, ali lopta odlazi daleko od gola. U 37. minuti ponovo Musulin šutira, ali peko gola Igmana. Tri minute poslije Skorup šutira, ali lopta odlazi u korner.

U 42. minuti i gosti dolaze do ozbiljne prilike.

I u 45. minuti domaća ekipa dobija penal nakon što je srušen Mihaljević u šesnaestercu. Penal u pogodak pretvara Skorup i sa 1:0 se odlazi na poluvrijeme.

scsport.ba

Slični članci

Back to top button