BiHDruštvoKonjicMagazinNVOSportVijestiZanimljivosti
Popularno

Atletski Klub Pace trči humanitarnu utrku za djecu oboljelu od raka

U Visokom 10. septembra, s početkom u 11:00 sati, deset nevjerojatno predanih članova Atletskog Kluba Pace Konjic prihvatilo je izazov. Odlučili su trčati Humanitarnu utrku Zlatni krug, s ciljem da pretrče 5.600 metara kako bi sakupili značajnu sumu novca – 5.600 KM, koja će biti namijenjena djeci oboljeloj od raka.

Ovaj inspirirajući napor uključuje i Mahira Mujića, humanitarca i iskusnog maratonca, koji je oduvijek bio predvodnik u takvim akcijama. 

“Pejsov zlatni krug je naša nova humanitarna akcija i to nakon tri godine pauze i prva nakon pandemije. Uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama skupiti 5.600 KM za 56 kilometara koliko će ukupno istrčati 10 zlatnih članova našeg kluba. Uzbuđenje za utrku ne može se opisati riječima, a svrha je duboko ukorijenjena u plemenitom cilju – pomoći djeci koja se bore s teškom bolešću”, izjavio je Mahir Mujić.

Osim Mahira Mujića, ostali članovi tima koji će trčati Zlatni krug su: Nejra Mustafić, Haris Mustafić, Edin Badžak, Edis Tabak, Aldin Muminović, Osman Hakalović, Edis Džino, Nedim Efendić, Mustafa Fišić.

Jedan od najmlađih učesnika, dvanaestogodišnja Edis Tabak, podijelio je inspirativne riječi prije utrke: “Ne odustaj od svojih snova, jer ih ti možeš ostvariti. Vrijeme će to prepoznati. Doći će dan kada ćeš poletjeti na svojim krilima i živjeti svoje najljepše snove.” Edis trči s posebnim entuzijazmom za djecu oboljelu od raka.

Ukupna dužina Zlatnog kruga iznosi 5.600 metara, a cilj je sakupiti minimalno 5.600 KM kroz prodaju metara/kilometara. Svi su pozvani da podrže ovu plemenitu inicijativu tako da kupe metar ili kilometar, a to se može uraditi do 11.09.2023. kad će sredstva biti usmjereni na račun udruženja SRCE ZA DJECU OBOLJELE OD RAKA.

Ako želite doprinijeti ovom humanitarnom naporu, donacije se mogu izvršiti putem sljedećih informacija o uplati:

UPLATA IZ BIH:

Primalac: Atletski Klub „PACE“ Konjic, Kolonija broj 3, Konjic

Broj računa: 338 680 226 929 0579

Banka: UniCredit Bank d.d.

Svrha uplate: ZLATNI KRUG

UPLATA IZ INOSTRANSTVA:

Primalac: Atletski Klub „PACE“ Konjic, Kolonija broj 3, Konjic

IBAN: BA39 3386 8022 6929 0579

SWIFT: UNCRBA 22

Ovaj događaj ne samo da promiče zdrav način života kroz sport, već i istinski pokazuje snagu zajedništva i humanosti u borbi protiv teških izazova koje djeca oboljela od raka svakodnevno susreću. Pace Konjic Atletski Klub zaslužuje svu podršku dok se trudi ostvariti ovaj nesvakidašnji cilj.

Slični članci

Back to top button