DruštvoJablanicaMagazinPolitikaVijestiZanimljivosti

Otvoreno pismo jablaničke majke načelniku Jablanice: Ugasili ste osmijeh naših đaka

“Poštovani načelniče Općine Jablanice,

Poštovana upravo Općine Jablanice,

Nova školska godina je danas 04.09.2023. za naše dječake i djevojčice krenula međutim, oni iz prigradskih naselja i sela općine Jablanica nisu otišli do škole zbog izostanka prevoza do škole koji je trebao da bude obezbjeđen od strane Vas kao uprave grada.

Da li smatrate da djeca treba da pješače do škole po nekoliko desetina kilometara?

Ovim putem mi kao roditelji krivimo Vas nadležne koji uprkos tome što je školska godina krenula niste bili u mogućnosti da obezbjedite našoj djeci da dođu do ustanova za obrazovanje, odnosno škola koje su za njih namjenjene.

Prethodnih godina prevoz za učenike je uvijek bio obezbjeđen od strane općine i djeca su se radovala prvom danu škole što je i normalno, dok ove godine prvi dan škole ugasili ste im svojom neodgovornošću i nemarom, nisu imali prvi školski osmjeh za ovu godinu, susretanje sa školskim drugarima i drugaricama, kao i mogućnost da sjednu u svoju klupu i napišu raspored za ostatak polugodišta.

Očekujemo da najdalje do 6.9.2023. godine obezbjedite prevoz za učenike iz svih mjesta do njihove obrazovne ustanove u suprotnom kao roditelji morat ćemo da se pozovemo na veće institucije odnosno ministarstvo kantona.

Načelniče i Upravo općine, da li imate porodicu i prijatelje koji su malo na udaljenim mjestima od centra grada stambeno smješteni, da li se pitate, da li sva djeca koja su snaga za sve nas imaju mogućnost za obrazovanje ili ćete im i to na svoj “diplomatski” način osporiti?

Lijep pozdrav od roditelja i nadamo se da ćete riješiti problem što skorije je moguće.” – napisala je na svom fb profilu Adisa Čorbadžić Milanović.

Inače, na društvenim mrežama sa područja susjedne općine Jablanica vodi se diskusija brojnih roditelja i građana o problemu nedostatka prevoza učenika van gradskog područja.

Da li je, i ako nije – zbog čega nije osiguran prevoz za jedan broj učenika u Općini Jablanica koja dolaze iz okolnih sela? – pitali smo načelnika Općine Jablanica, Damira Šabanovića i uskoro donosimo njegov odgovor.

VEZANA VIJEST: https://www.novikonjic.ba/2023/09/05/nacelnik-jablanice-za-novikonjic-ba-novac-za-prevoz-uplacuje-se-na-racune-roditelja/

Slični članci

Back to top button