BiHKonjicKulturaMagazinVijestiZabava

Merjema Alihodžić: Još se slažu utisci

Apsolutni pobjednik Festivala narodne muzike „Ilidža 2023“ je Sarajka Merjema Alihodžić. Kompozicija “Pjesmo moja” dobila je titulu najbolje prema SMS i glasovima stručnog žirija.

Hvala Mensuri

Iako je Merjema tek nedavno napunila 18 godina, uspjela je trijumfovati na najpoznatijem festivalu narodne muzike na ovim prostorima. I ovu titulu, kaže Merjema, morat će opravdati. Ali, neće biti lako… Do pobjede je stigla zahvaljujući i Mensuri Bajraktarević koja je autor muzike i teksta, koji je također nagrađen.

– Još se sliježu utisci. Od poruka i poziva nisam imala mira. Jesam se nadala, ali, uistinu, od nekih ljudi nisam očekivala toliku podršku, a dobila sam je. Nisam svjesna da sam upravo ja pobijedila, pored toliko jake konkurencije, toliko „jakih“ estradnih imena – kaže Merjema za „Dnevni avaz“.

Ovo joj nije prvo učešće na nekom muzičkom takmičenju. Još kao 10-godišnja djevojčica takmičila se u šou „Neki novi klinci“, pa i u „Zvezdama Granda“, kada joj je mentorica bila Marija Šerifović. 

Merjema s ekipom koja je radila na pjesmi. Avaz

Odmalena je maštala o „Ilidži“, posebno jer je njen rahmetli djed sredinom osamdesetih godina bio u Organizacionom odboru. Taj festival je, jednostavno, kako nam kaže, u krvi njene porodice.

Krojena za mene

– Pjesma je krojena za mene. Tako se i desila saradnja s Mensurom, sasvim spontano. Specifična pjesma napisana baš za mene. Naša saradnja urodila je plodom, pa je pjesma dobila sve moguće glasove, od stručnog žirija do publike kojoj se, očito, pjesma itekako svidjela. Nadam se da će zaživjeti u narodu, jer to zaslužuje – priča nam Merjema koja pohađa četvrti razred Srednje muzičke škole, te se nada da će bez problema upisati Muzičku akademiju u Sarajevu.

Pobjednička pjesma „Pjesmo moja“ već se zavrtila na svim društvenim mrežama.

– Sretna sam što imam priliku reći da sam upravo ja pobjednica Festivala narodne muzike „Ilidža 2023“ i to ću s ponosom nositi – rekla je Alihodžić. 

Avaz.ba

Slični članci

Back to top button