Hercegovina

MUP HNK: Bilten dnevnih događaja za protekli vikend

Proteklog vikenda (25-28.8.2023.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 9 prijava; na području Mostara 3, na području Neuma 2, na području Konjica 2, na području Čapljine 1 i na području Jablanice 1.                          

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je 12 prekršaja; na području Mostara 7, na području Konjica 2, na području Čitluka 1, na području Jablanice 1 i na području Neuma 1.                    

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovne su 23 saobraćajne nezgode; na području Mostara 9, na području Jablanice 4, na području Konjica 4, na području Čitluka 3, na području Čapljine 2 i na području Prozor-Rame 1. Jedno je lice zadobilo teške tjelesne povrede, dva lica povrede neutvrđenog stepena, a šest lica lake tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 27.8.2023. godine, u 13,15 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda u ul. Onešćukova u Mostaru u kojoj su učestvovali D.A. (1993) s vozilom marke Polo i pješak J.B. (2014) iz Poljske. Teške tjelesne povrede zadobio je pješak J.B. Izvršen uviđaj, te preduzete sve potrebne mjere.

Slični članci

Back to top button