BiHDruštvoMagazinZanimljivosti

SREDNJOŠKOLCI, besplatno programiranje!

4. edicija Škole programiranja Plus Ultra

Pohađaš srednju školu u BiH, Srbiji, Crnoj Gori ili Hrvatskoj? Interesuješ se za programiranje? Ukoliko je odgovor na oba pitanja DA onda je Škola programiranja Plus Ultra idealna za tebe.

Riječ je o besplatnom programu razvoja programerskih vještina mladih. Program kreće krajem septembra i sastoji se od 3 modula. Svaki modul traje po 6 sedmica i uključuje sedmično opterećenje od po 5h rada. 

Interaktivna predavanja se održavaju vikendom u trajanju od 3 sata, a na vježbama od 90 minuta učesnici će, uz pomoć tutora, rješavati zadatke iz programiranja jednom nedeljno. Pored toga, na sedmičnom nivou učesnici imaju priliku raditi interaktivne kvizove radi utvrđivanja gradiva i vježbanja. 

Predavači na programu su iskusni u prenošenju znanja, te je sam program Škole programiranja usavršen kroz prethodne tri edicije kroz koje je prošlo više stotina srednjoškolaca. 

Pored znanja iz programiranja, ova škola nudi i razvoj soft skills vještina, posjete raznim kompanijama, korisne radionice te naravno, druženje s vršnjacima koji imaju zajedničke interese.

Ne, niste čuli pogrešno, sve ovo je besplatno. Čitav program organizuje i vodi Udruženje za razvoj i podršku mladih Plus Ultra, koje se svake godine trudi da obezbijedi besplatnu i kvalitetnu edukaciju za mlade koji su zainteresovani za IT. 

Sam program i način rada je dizajniran prema fakultetskom planu i programu, te prilagođen srednjoškolskom uzrastu. Uz ovaj program možeš unaprijediti svoj uspijeh u školi, ali se i već unaprijed pripremiti za studije. Za učešće u programu nije potrebno nikakvo predznanje, tako da se mogu prijaviti i oni koji do sada nisu nikada programirali, a imaju želju da se okušaju u tome. Ukoliko već imaš neko iskustvo u programiranju, kroz ovaj program ćeš svoje znanje podići na viši nivo. 

Vjerovatno se već pitaš kako se možeš prijaviti. Prijave su otvorene do 9. septembra 2023. godine. Za više informacija posjetite instagram profil Udruženja Plus Ultra (@plusultrayouth) na ovom linku

Slični članci

Back to top button