DruštvoJablanicaPrivredaVijesti

Federalni inspektori ne mogu obaviti nadzor hotela Jablanica zbog kolektivnog godišnjeg

Federalni inspektori, bez odlaganja su se, nakon zahtjeva Federalnog ministarstva rada i socijalne politike pripremili za izvršenje inspekcijskih nadzora kod subjekta nadzora ‘Voće promet’ d.o.o. Jablanica – poslovna jedinica hotel ‘Jablanica’, praktično u tome, za sada, ostali onemogućeni.

Federalni inspektori su, naime, 11. augusta krenuli u inspekcijski nadzor, i to u okviru nadležnosti federalnog tržišnog inspektorata te zdravstvenog inspektorata, međutim, naišli su na zaključana vrata.

Planirani inspekcijski nadzori će biti izvršeni nakon stjecanja uvjeta na strani subjekta nadzora, kazali su jučer iz FUZiP-a.

“Kolektivni godišnji”

“Sačinjena je službena zabilješka, kojom je utvrđeno da nije moguće izvršiti kontrolu poslovanja, s obzirom na to da je hotel ‘Jablanica’ u momentu inspekcijskog nadzora bio zatvoren, odnosno zaključan, s vidno istaknutim natpisom ‘kolektivni godišnji’, o čemu je sačinjena i fotodokumentacija koja je, zajedno sa službenom zabilješkom, dostavljena federalnom ministru rada i socijalne politike.

Hercegovina.info

Slični članci

Back to top button