Hercegovina

INTERVENCIJE VATROGASACA U HNK Od pranja ulica do gašenja požara na kući

U proteklih 24 sata, vatrogasci u Hercegovačko – neretvanskom kantonu (HNK) su zabilježili 16 intervencija.

Na području Neuma, jučer u 16:05 sati na lokaciji Lisine je izbio požar. Gorjela je šuma, trava i nisko raslinje. Požar je ugašen i aktivno je samo izdimljavanje. Na uzvišenom nepristupačnom terenu prati se požar koji nema tendenciju ozbiljnijeg širenja. Za sada nema ugroženog stanovništva.

Vatrogasci u Čapljini su jučer od 6:50 sati imali intervenciju na Modriču gdje je gorjelo smeće, a od 7:50 sati na Bivoljem brdu gdje je gorio biljni otpad. Potom su od 8:10 sati intervenirali na Počitelj brdu gdje je gorjela trava i nisko raslinje.

Čapljinski vatrogasci su u 12:05 sati dobili prijavu da u Opličićima gori smeće, trava i nisko raslinje, a od 15:45 sati intervenirali su u Gnjilištima gdje je gorjela trava i raslinje. U večernjem terminu od 21 sat čapljinski vatrogasci su bili u obilasku odlagališta u Adi.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar su jučer imali intervenciju od 11:55 sati u naselju Vojno gdje je gorjela trava i nisko raslinje. Od 14:40 sati trajala je intervencija na gašenju požara koji je u Bijelom Polju zahvatio travu u nisko raslinje. Skoro tri sata trajala je intervencija na gašenju požara trave i nisko raslinja na Fortici. Poziv na intervenciju je zabilježen u 20:25 sati.

Mostarski vatrogasci su zabilježili i jednu tehničku intervenciju i to na Žovnici gdje su pomogli u izvlačenju ozlijeđenih osoba u prometnoj nesreći (od 18:40 sati).

Jučer od 8:45 sati vatrogasci u Jablanici su gasili požar koji je zahvatio šiblje i stare gume u krugu poduzeća ‘Granit’. Gotovo četiri sata trajala je borba s požarom koji je zahvatio kuću u Lugu kod Jablanice. Intervencija je počela u 18:47 sati. Zabilježena je i tehnička intervencija i to u Gornjoj Koloniji gdje se od 10 sati radilo na probijanju kanalizacijske mreže.

Vatrogasci u Konjicu su zabilježili dvije tehničke intervencije i to od 22:24 sati otvaranje stana u ulici 4. Muslimanska, te od 23 sata radili su na pranju ulica.

Slični članci

Back to top button