BiznisHercegovinaPrivredaVijesti

Početak rada savremene tvornice metalskih proizvoda u Prozoru moguć već od kraja godine

O gradnji i početku rada nove savremene tvornice metalskih proizvod u poslovnoj zoni Izlaz u Prozoru, načelnik općine Prozor Jozo Ivančević govorio je za portal Ramski vjesnik. 

Gradnja tvornice je izuzetno važan projekat za našu Općinu i to je investicija koja će premašiti 40 miliona KM, a broj radnih mjesta može biti i 250 pa i više što ovisi o radnoj snazi. 

Tvornica će omogućiti odrađivanje prakse učenika za koju će oni dobivati stipendiju od 200 KM od tvornice, a Općina će dodati još 100 KM za svakog učenika. Tako će učenici od drugog razreda strojarskog zanimanja imati ukupnu stipendiju  300 KM. Na taj način učenici će odmah poslije završetka srednjoškolskog obrazovanja biti spremni za rad u tvornici  u svom mjestu, piše Ramski vjesnik.

Ko god prođe poslovnom zonom ‘Izlaz’ može vidjeti kako radovi svakodnevno napreduju. Tu će svoja radna mjesta moći naći mnogi naši sugrađani. Nakon 40 godina početak jedne savremene izvozno orijentisane tvornice metalskih proizvoda u Prozor-Rami moguć je već do kraja godine. Bilo je dosta osporavanja oko početka gradnje, pa i dan danas, ali sve ide kako treba. Već 41 radnik ide na obuku i rad u tvornicu ‘GS-Tvornica mašina Travnik’ kako bi odmah po završetku objekta ‘GS-Rama’ prešli raditi u svom mjestu. Prevoz u Travnik osigurava Općina preko Javnog preduzeća ‘Javni prijevoz’. Intenzivno radimo na rješavanju visoko naponske mreže za tvornicu. Drago mi je da su naši radnici iz ‘Vodograda’ i ‘Komgrada’ partneri nositelju radova ‘Komotin’ iz Jajaca u izgradnji tvornice”- istakao je Ivančević.

Prije nekoliko dana imali smo sastanak s gospođom Snježanom i ravnateljicom Srednje škole Prozor Anđom Mlakić. Cilj tog sastanka je bio potpora dualnom obrazovanju. To znači da će se u Srednjoj školi Prozor omogućiti upis učenika u zanimanja koja su potrebna tvornici i to prije svega strojarska zanimanja. Tvornica će omogućiti odrađivanje prakse učenika za koju će oni dobivati stipendiju od 200 KM od tvornice, a Općina će dodati još 100 KM za svakog učenika. Tako će učenici od drugog razreda strojarskog zanimanja imati ukupnu stipendiju 300 KM. Na taj način učenici će odmah poslije završetka srednjoškolskog obrazovanja biti spremni za rad u tvornici  u svom mjestu“- dodao je.

Ramski vjesnik

Slični članci

Back to top button