BiHDruštvoKonjicVijestiZabava

Neretva Media Regata i Džajića Buk – nezaboravno druženje uz rijeke huk

Udruženje „Zelena rijeka“ 24. i 25. juna organizovali su 8. Neretva Media regatu, koja je okupila 50 medijskih radnika iz bh. medija.

Ovo nezaboravno iskustvo naravno nije moglo proći i bez Kameleonaca!

Hladna Neretva i topli ljudi

Neretva jeste hladna, ali su domaćini i osmijesi izuzetno topli, kao i hrana, koja kao da je iz majkine kuhinje. Ovdje priroda diše punim plućima i to se osjeti od svake kapljice vode pa do domaćeg paradajza koji se topi u ustima.

Vrijeme i dobro raspoloženje su bili na našoj strani te smo u subotu imali organizovanu posjetu ARK D-0 odnosno Titovom bunkeru u Konjicu. Predstavljen je i projekat Welcome to Konjic te smo otkrili zašto se trebamo vratiti i nakon ove regate.

Iste večeri pridružili su nam se i tamburaši iz Jablanice i podigli raspjevanu ekipu na noge. Iznenadili biste se kakvi muzički talenti i virtuozi se kriju među medijskim ekipama.

Opušteni rafting

Nedjelja je svanula i uputili smo se na veliko finale – rafting na Neretvi. Naša ekipa brojala je šest članova, a timski rad smo usavršili već prethodnih dana. Timski rad = složnost = MI DANAS NE VESLAMO OSIM KAD MORAMO. U našim srcima priroda je na prvom mjestu i ko onda da odoli isključivom uživanju u pogledu na nju?

Tek s vremena na vrijeme prolamalo se kanjonom Neretve „Ajmo desna strana – lijeva strana – ajmo svi“. Nama je ipak, najdraže bilo čuti „Dobro, dosta.“

Svake godine kada dođemo na Neretva media regatu mi zapravo dođemo našoj drugoj kući. Ipak, ta privilegija nije rezervisana samo za nas već je možete osjetiti i vi.

Ako želite doživjeti grandioznost prirode onda je rafting na Neretvi pravo mjesto za vas, jer je savršen balans, mirnoće i uživanja začinjenih daškom adrenalina, uz prizore koji vas ostavljaju bez daha, a ako na čamcu sa sobom imate i dobru ekipu onda poželite da plutate Neretvom sve do Jadranskog mora.

Hvala našem domaćinu, gospodinu Kasimu, Emi i Deniju, dragim lidericama regate Samri i Nejli, najboljem skiperu Neretva Raftboys-a, Kerimu Mešukiću i izuzev Konjica, Neretve, Džajića Buk-a, toplo preporučujemo i ovu sjajnu ekipu sa kojima ćete se sigurno super provesti na raftingu!

radiokameleon.ba

Slični članci

Back to top button