BiznisHercegovinaPrivredaVijesti

U toku radovi na izgradnji tvornice “GS-RAMA” u poslovnoj zoni Izlaz u općini Prozor

Gradnja tvornice “GS-Rama” u poslovnoj zoni Izlaz svakodnevno je sve vidljivija, piše Ramski Vjesnik.

 Gradnja tvornice dolazi do zahtjevnih radova kao što su nosivi stupovi. Izvođač radova je poduzeće „Komotin“ d.o.o. Jajce. Proteklog vikenda izvršena je montaža stubova visokih do 25 metara i težine do 40 tona. 

Voditelj radova izgradnje tvornice “GS-Rama” dipl. ing. Marijo Bilogrević je za Ramski Vjesnik o trenutnim radovima kazao: “Specifičnost montaže stubova administracije je što su visoki do 25 metara i mase do 40 tona, složene su geometrije s konzolama promjenjive dužine te smo za njihovu montažu morali angažirati autodizalicu nosivosti 130 tona. Samim tim ovo je i zahtjevnija aktivnost od montaže glavnih krovnih nosača.”

Ovom aktivnosti koja je i posljednja ovako zahtjevna su stvoreni uvjeti za izvođenje svih ostalih radova na administraciji.

“Građevinski radovi na proizvodnoj hali se privode kraju. U toku je izrada preostalih armirano-betonskih radova i montaža zadnjeg dijela krovne konstrukcije dok se paralelno izvode radovi na postavljanju fasadnih i krovnih panela. Uskoro će početi radovi na vodovodu i kanalizaciji te elektro i mašinskim inastalacijama, što je preduvjet za instalaciju mašina koji će se koristiti u proizvodnji“, kazao je voditelj radova Marijo Bilogrević.

(Ramski vjesnik)

Slični članci

Back to top button