BiHDruštvoKonjicSmrtovniceSvijetVijesti

PREMINUO U 68. GODINI: U Konjicu sahranjen novinar Mirsad Čukle

Bio je heroj koji se hrabro borio za slobodu i nezavisnost, ostavljajući iza sebe nasljeđe hrabrosti i požrtvovanosti, rekao je Muhibić.

FOTO: Almir Širbegović

Dugogodišnji novinar Mirsad Čukle sahranjen je danas na Ateističkom groblju u Konjicu.

Emotivan govor na sahrani održao je njegov prijatelj Adis Muhibić.

– Danas se opraštamo od nevjerojatnog čovjeka koji je svojim radom i plemenitošću ostavio dubok trag u našim srcima. Mirsad Cukle, bio je dugogodišnji član Udruženja Volonteri i prijatelji konjičke regije, novinar brojnih bh. medija i jedan od osnivača nezavisnog portala novikonjic.ba, borac Armije ARBiH, istaknuti humanista i izvanredan građanin Konjica, koji je iza sebe ostavio neizbrisiv trag u našem gradu.

Oštro pero i želja za istinom

Mirsad je pokazao istinsko srce humanosti svojim angažmanom i predanošću pomagao je onima koji su bili u potrebi, pružajući nadu i podršku. Mirsad je bio više od novinara. Bio je čovjek koji je svojim oštrim perom i neumornom željom za istinom pokazao snagu novinarstva u oblikovanju javnog mijenja.

Njegova hrabrost da istražuje, otkriva istinu i izlaže nepravdu učinila ga je istinskim glasom Konjica. Njegova hrabrost i predanost kao borca Armije ARBiH svjedoče o njegovoj ljubavi prema domovini.

Bio je heroj koji se hrabro borio za slobodu i nezavisnost, ostavljajući iza sebe nasljeđe hrabrosti i požrtvovanosti. Mirsad Cukle je bio više od novinara, volontera ili borca. Bio je ikona plemenitosti, čovjek koji je svojim djelima pokazivao pravi smisao humanosti. Danas se opraštamo od Mirsada Cukle, ali njegov duh ostaje s nama.

Hrabrost, integritet i dobrota

Neka njegova hrabrost, integritet i dobrota uvijek budu vodiči na našem putu. Neka njegova svjetlost i humanost živi u našim srcima dok nastavljamo njegovu misiju širenja ljubavi i istine. Neka Mirsad počiva u miru, a mi ćemo ga zauvijek nositi u svojim sjećanjima – rekao je Muhibić.

Podsjećamo, Čukle je preminuo u 68. godini.

avaz.ba

Slični članci

Back to top button