BiHDruštvoHercegovinaVijesti

AGROMEDITERANSKI FAKULTET U MOSTARU ORGANIZUJE “DRUGI ZELENI DAN”

Agromediteranski fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru organizuje svoj “Drugi zeleni dan”, u srijedu, 08. 05. 2024. godine od 10 do 12 sati na platou Agromediteranskog fakulteta.

Cilj ove manifestacije je podići svijest javnosti za potrebom jačanja sopstvene biljne proizvodnje.

Studenti i uposlenici Agromediteranskog fakulteta će prezentovati proizvode koji su rezultat studentskog praktičnog rada u ovoj akademskoj godini. Prezentovat će se, između ostalog i sadnice ukrasnog, ljekovitog i začinskog bilja te sadnice povrća koje su proizveli studenti pod mentorstvom svojih predmetnih profesora. Dio prezentiranih sadnica bit će poklonjen mostarskim srednjim i osnovnim školama, te drugim javnim ustanovama značajnim za Grad Mostar.

Ovogodišnja manifestacija ima i humanitarni karakter jer će se u sklopu nje provesti i humanitarna akcija pod nazivom „Zdravi napitak za Aminu“, a sva prikupljena sredstva će ići u fond za liječenje teško oboljele djevojke Amine Zjakić, sudentice prve godine Agromediteranskog fakulteta smjera Nutricionizam. Humanitarna akcija „Zdravi napitak za Aminu“ će trajati do kraja radnog dana.

„Nadamo se da ćete u velikom broju, kao i prošle godine, posjetiti naš Zeleni dan, kao i da ćete se odazvati humanitarnoj akciji za našu studenticu, SVI STE DOBRO DOŠLI“, poručuju sa Agromediteranskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Slični članci

Back to top button