KonjicSport

Odbojkašice Konjica pobjednice turnira povodom Dana Grada Konjica

Odbojkaški klub iz Konjica je po 10. put organizovao turnir u čast 16.juna Dana Grada Konjica.

U sportskoj dvorani Konjic odigrao se vrlo dobar i zahtjevan turnir. Na turniru su učestvovale ekipe iz Širokog Brijega, Mostara, Prozora, Kaćuna, Busovače, Kaknja, N. Travnika i Konjica. Ukupno je uzelo učešće preko stotinu djevojčica.

Odbojkaški klub Konjic je pobjedom u finalu nad ekipom Kaćuna osvojio ovaj turnir, a za OK Konjic su igrale: Naida Sultić, Suana Herić, Zana Halilović, Sara Mustafić, Lejla Prevljak, Najra Mujanović, Mirna Hadžihusejinović, Džejla Karkelja, Anida Halilović, Ema Krtolica, Ajla Landžo, Ajla Korić, Hana Korić.

Haris Temim trener OK Konjic se zahvalio učesnicima turnira:

“Zahvaljujem se prije svega svim roditeljima koji su nam povjerili djecu i omogućili im da učestvuju na ovom turniru, trenerima i njihovim pomočnicima i na kraju hvala djeci koja su se vrlo sportski, fer, korektno i vrlo urbano odnosili jedne prema drugima. Zaista sam ponosan na činjenicu da su se sve utakmice odigrale na jednom vrlo visokom i zavidnom nivou, bez ijedne i najmanje povrede, s puno uvažavanja i respekta prema slabijim. Ponosan sam na članice OK Konjic koje su jednom vrlo strpljivom, pametnom i razumnom igrom vrlo ubjedljivo takoreči rutinski u finalu pobijedile odličnu ekipu iz Kaćuna” rekao je Temim.

Slični članci

Back to top button