HercegovinaKulturaVijesti

Sutra je “Trešnjeva nedjelja” u Počitelju

Manifestacija “Trešnjeva nedjelja” održat će se 4. juna u Počitelju, u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine i Udruženja građana Počitelj. Ova manifestacija godinama  privlači umjetnike i ljubitelje likovnih, scenskih i muzičkih umjetnosti iz cijele Bosne i Hercegovine, te oplemenjuje  i uljepšava svakodnevnicu ovog znamenitog i specifično atraktivnog “Kamenog dragulja”, kako su pjesnici nazivali Počitelj.

Kako navode organizatori, program manifestacije počinje u 12.00 sati, prigodnim koktelom i ukusnim počiteljskim trešnjama. U 13.00 sati  planiran je performans umjetnice Džejlane Pašić Karaman i Natalije Salihović sa studentima Akademije likovnih umjetnosti smjera slikarstvo završne godine. Najavljen je i nastup  hora “Osmjeh”, koji će izvoditi tradicionalne pjesme o trešnjama. Bit će organizirana i nagradna igra za ljubitelje umjetnosti, u obliku kratkog kursa crtanja.
Program također uključuje i nastupe poznatih muzičara iz Hercegovine uz zvuke klarineta, klavijatura i gitare.

Enver Čaušević, čest gost Manifestacije, svojim izvedbama će se predstaviti i ove godine.
Izložba umjetničkih djela bit će upriličena u prostorijama Divanhane i Male galerije. Izložba će sadržavati tridesetak radova umjetnika koji su stvorili umjetničke slike prije najmanje dvadeset godina.
Svi zainteresovani za učešće na ovogodišnjoj manfestaciji  “Trešnjeva nedjelja” mogu se  prijaviti  na brojeve telefona 061 160 590 i 061 279 162.

(Mostarski.ba)

Slični članci

Back to top button