KonjicSport

Husref Musemić: Napravio sam trostruku izmjenu na poluvremenu jer su…

Trener Igmana iz Konjica, Husref Musemić, je na konferenciji za medije nakon utakmice protiv Veleža istakao da mu ovaj bod znači puno u borbi za opstanak.

Trener Igmana iz Konjica, Husref Musemić, je na konferenciji za medije nakon utakmice protiv Veleža istakao da mu ovaj bod znači puno u borbi za opstanak.

Istakao je da je napravio trostruku izmjenu na startu drugog dijela jer su igrači iz prve postave ‘‘zakazali‘‘ u prvom dijelu duela na Areni Rođeni. 

Musemić je iz igre izveo Anela Hebibovića, Nermina Alagića i Demira Jakupovića, a na teren poslao Petra Boju, Amira Velića i Armina Bešagića što se ispostavilo kao odličan potez jer je susret završen rezultatom 3:3. 

– Čudna i dobra utakmica. Otvorili smo dobro susret, poveli 1:0, imali period igre kada smo mogli više napraviti, nisam vidio je li bio penal, onda smo doživjeli pad od 15 minuta što je Velež iskoristio i postigao tri gola. Nakon toga smo bili u bezizlaznoj situaciji, odlučili smo napraviti tri izmjene, sva tri igrača koja su izašla su po meni odigrali jako loše i zato sam ih zamijenio, očigledno da je to urodilo plodom. Brzo smo dali drugi gol i onda smo došli u situaciju da se nadamo da izjednačimo. Potajno sam se nadao trećem golu i to onog trenutka kad je Velež imao zicere jedan na jedan jer je to u fudbalu tako, kada ne postignete gol, onda stigne kazna. Utakmica je bitna za obje ekipe, ako bude šest golova i ima još šansi onda je to jako otvorena utakmica, rekao je Musemić i dodao:

– Ovakve utakmice su draž fudbala, bez ikakvih kalkulacija, na kraju su mogle obje ekipe pobijediti. Nama ovaj bod puno znači u borbi za opstanak, a Veležu ovo ne znači puno u borbi za Evropu

Slični članci

Back to top button