BiHNekategorisanoVijestiZanimljivosti

Divlji konji u Livnu: Prizor nalik na safarije u Africi

Bh. travel bloger Robert Dacešin na svojim profilima na društvenim mrežama podijelio je da je posjetio Livno i pokazao kako izgleda obilazak divljih konja što je posebna atrakcija za turiste koji posjećuju ovaj kraj.

“Obilazak divljih konja u Livnu je sasvim sigurno jedna od mojih najdražih tura kod nas”, naveo je Robert uz snimak koji pokazuje kako izgleda obilazak.

Pojasnio je da tura započinje vožnjom iz Livna u otvorenom džipu do planine Cincar uz napomenu da će vas očarati pogled na nestvarnu prirodu.

“Vrlo brzo ćete ugledati i prve divlje konje kako slobodno šetaju planinom. Priđite im i pomazite ih”, poručio je na snimku.

https://www.instagram.com/reel/Cr-t0KrrbmV/?utm_source=ig_embed&ig_rid=eea9b765-d757-4437-9001-a6fc430945ff

Nakon toga Dacešin preporučuje da odete do mjesta gdje piju vodu, a gdje ćete vidjeti “prizor nalik na safarije iz Afrike”.

“Tu ćete ih na jednom mjestu vidjeti zaista mnogo. Nakon toga čeka vas vrhunski domaći ručak na planini i uživanje u prelijepom pogledu oko sebe”, pojasnio je Robert.

Uz nevjerovatne snimke prirode, konja dok mirno šetaju pored vas, ali i domaće hrane te nezaobilaznog livanjskog sira poručio je: “Teško da dan može biti bolji, zar ne?”

Slični članci

Back to top button