DruštvoHercegovinaVijesti

Ministar Dizdar s povratnicima u Stocu, Rabranima i Jablanici

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar danas se, u okviru službene posjete Gradu Stocu, Jablanici i naselju Rabrani u općini Neum, sastao s predstavnicima povratnika i predstavnicima lokalne zajednice.

Ovom prilikom ministar Dizdar i načelnik općine Jablanica Damir Šabanović potpisali su ugovore koji se odnose na rekonstrukciju krova u Osnovnoj školi “Slatina” i rekonstrukciju dječijeg igrališta u naselju Sovići, čiju izgradnju će sufinansirati Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Načelnik Šabanović zahvalio je ministru Dizdaru na podršci koju pruža općini Jablanica, te je istaknuto da će Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica nastaviti sa realizacijom projekata koji su od značaja za širu društvenu zajednicu.

Dizdar je posjetio i Dom zdravlja u Stocu, gdje je rukovodstvo informiralo ministra o radu i djelovanju, kao i problematici sa kojom se susreću u svom radu.

Također, ministar Dizdar je posjetio i Gradsku bibliotek/knjižnicu “Mehmedalija Mak Dizdar”, a u stolačkom naselju Orašlje razgovarao sa povratnicima o njihovim potrebama i najavio projekat izgradnje putne infrastrukture.

Sa igumanom manastira Žitomislići u Mostaru Danilom Pavlovićem posjetio je manastir i razgovarao o realiziranom projektu uređenja manastira čiju rekonstrukciju je podržalo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, kao i budućim projektima važnim za Srpsku pravoslavnu crkvu u ovom kraju.

Najavljena je podrška Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, čime će se, uz značajne projekte, popravljati kvalitet života ljudi koji žive u povratničkim mjestima.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button