BiHKonjicSport

Husref Musemić: Bezbroj puta sam rekao neke stvari, umoran sam i potrošen

Nakon remija Željezničara i Igmana na stadionu Grbavica, održana je pres konferencija u Plavom salonu na kojoj su prisustvovali treneri oba tima, Nermin Bašić sa jedne i Husref Musemić sa druge strane.

Prvi se predstavnicima medija obratio trener gostujućeg sastava Husref Musemić.

– Dosta dobra utakmica sa puno šansi, mi smo imali svoje periode igre, nismo uspjeli dali gol, Željo je u nastavku izvršio pritisak, imali su pritisak nakon gola, teško je to bilo podnijeti, par igrača je tražilo izmjene, za nas ovaj bod znači puno, Želji želim puno sreće u nastavku, rekao je Musemić.

Musemić također nije želio komentarisati određene stvari o kojima je govorio mnogo puta.

– Mi smo bili u određenim problemima, pokušali smo se odbraniti jer nam je svaki bod bitan, to nas je interesovalo, ne bih ulazio u te neke priče. Ja sam bezbroj puta rekao neke stvari, malo sam umoran i potrošen, ne bih to sada pričao, ističe trener Igmana.

Musemić dodaje da je teško prognozirati kakva će biti završnica prvenstva.

– Čudnih rezultata ima tako da je ovo teško prognozirati, ne želim ništa prognozirati, mislim da bi nam šest bodova bilo dovoljno za opstanak, 12 bodova je u igri, ko će znati šta će se dešavati. Bio sam u borbi za opstanak sa Slobodom, teška je i jedna i druga varijanta. Svih pet ekipa ima šansu, teško je prognozirati, Željo, Sarajevo, Velež i Široki imaju šansu. Borac je vjerovatno sigurno, ako ne bude drugi, biće treći, tih pet-šest ekipa će se boriti za Evropu isto kao i za opstanak.

Slični članci

Back to top button