DruštvoKonjicNVOVijestiZanimljivosti

Udruženje mladih Ribići realizuje projekat “Moj okoliš – moja budućnost”

Udruženje mladih Ribići provodi projekat „Moj okoliš – moja budućnost“.

Cilj projekta je da se aktivnostima kreativnih radionica te prikupljanja otpada, učenici Osnovne škole Ribići i Osnovne škole Čelebići edukuju o čistoj okolini i pravilnom odlaganju otpada.

Ena Šahinović, koordinatorica projekta je za radiokonjic.ba kazala: „Mislim da je ovo korisno iz razloga što će učenici naučiti da pravilno odložu otpad, čak i mješoviti, jer kako smo upoznati djeca ne mare da li će papirić automatski baciti ili ostaviti za poslije ako im pri ruci nije kanta za smeće“.

Udruženje mladih Ribići realizuje projekat "Moj okoliš - moja budućnost"
Udruženje mladih Ribići realizuje projekat "Moj okoliš - moja budućnost"

„Danas smo imali edukaciju o pravilnom odlaganju otpada. Imali smo radionice na kojima smo razvrstavali smeće po kontejnerima, i šta je to mješoviti otpad. U radionici su učestvovali učenici Osnovne škole Ribići i učenici Osnovne škole Čelebići. Voditelj je magistar hortikulture pejzažne arhitekture, Mevlida Hamza. Djeci je bila zanimljiva radionica, učenici su podijeljeni u pet grupa, tako da je svaka grupa prezentovala projekat koji su radili“ – istaknula je Šahinović.

Udruženje mladih Ribići realizuje projekat "Moj okoliš - moja budućnost"

U okviru projekta sutra će biti realizovana akcija čišćenja i prikupljanja otpadaka u selu Ribići, te njihovo pravilno odlaganje.

„Sutra će učenici doći u Osnovnu školu Ribići, gdje će se podijeliti majice i biće podijeljeni u dvije grupe. Ići ćemo duž cijelog sela i čistiti otpad“ – navela je Šahinović.

Partner projekta je Osnovna škola Čelebići.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button