DruštvoKonjicNVOVijestiZanimljivosti

UABNOR Konjic: Pokrenuta akcija čišćenja i obnove Partizanskog groblja

Članovi Udruženja antifašista i boraca NOR-a Konjic 1941.-1945. i 1992.-1995 danas su pokrenuli akciju detaljnog čišćenja i obnove Partizanskog groblja. U planu su brojne aktivnosti o kojima govorim Ćazim Ćibo, predsjednik udruženja.

„Krenuli smo sa akcijom zamjene dotrajalih klupa, napravili smo nove klupe koje ćemo postaviti na zid kako bi posjetioci mogli sjesti. Danas smo postavili jedan jarbol na ulazu gdje će biti okačena zastava Konjica“ – kazao je Ćibo.

O narednim aktivnostima Ćibo je kazao: „Očistiti ćemo svako spomen obilježje. Trudit ćemo se da napravimo neki dogovor sa Opštinom kako bismo osigurali novčana sredstva koja ćemo uložiti u ograde i čišćenje objekata. Sutra će nam JKP „Vodovod i kanalizacija“ Konjic ustupit agregat kako bismo postavili klupe, a osiguraće i vodu za zalijevanje cvijeća koje će biti posađeno na ovom platou. U subotu je druga akcija, a riječ je o farbanju ulaznog dijela kapija. U ponedjeljak će se izvršiti obnova slova na svim pločama koje postoje na spomeniku, a mi ćemo se potruditi da ofarbamo kompletnu ogradu koja ograđuje plato Partizanskog spomenika“.

UABNOR Konjic 1941. - 1945. i 1992. - 1995. : Pokrenuta akcija čišćenja i obnove Partizanskog groblja

O saradnji sa JKP „Standard“ Konjic naš sagovornik je kazao: „Uvijek su dostupni. Zamolio sam da se stari kontejneri sklone i postave novi, a postavili su i kontejner za staklo“.

UABNOR Konjic 1941. - 1945. i 1992. - 1995. : Pokrenuta akcija čišćenja i obnove Partizanskog groblja

„Zabranjen je ulaz psima na Partizansko groblje, a narednom periodu ćemo postaviti i videonadzor. – zaključio je Ćibo.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button