DruštvoKonjicPolitikaPrivredaVijesti

REPOVCI: Poljoprivreda raste i ima hljeba hvala Bogu

“Selo Repovci poljoprivreda cvijeta, 8 poljoprivrednih proizvođača iz oblasti mliječnog govedarstva, ovčarstva i sistema krava- tele obnovili su svoja poljoprivredna gazdinstva kupovinom novih traktora i drugih poljoprivrednih priključaka, dok se drugi premišljaju šta da rade čime da se bave u koju evropsku zemlju da odu ovi ovdje ljudi rade, proizvode i investiraju.

Ima hljeba na poljoprivredi hvala Bogu.

Ovi zahvalni poljoprivrednici imaju potrebu da se zahvale na sufinansiranju poljoprivredne mahanizacije, kao prvo našem gradu Konjicu koji polahko prepoznaje prave vrijednosti poljoprivredne proizvodnje, isto tako zahvaljujemo se HNK na sufinansiranju i Federaciji BiH, svi oni polahko prepoznaju prave poljoprivrednike.

Zahvaljujemo se Vladi Federacije BiH na čelu sa Fadilom Novalićem koja je omogućila ovoliki budzet poljoprivrednicima i da još dugo zadrži ovu poziciju.

Zahvaljujemo se Savezu poljoprivrednih udruženja Konjic koji su 24h na usluzi poljoprivrednicima.

A posebno se zahvaljujemo poljoprivrednoj apoteci “AGROBEST DOO” bez koje bi bilo vrlo teško nabaviti ovu svu mehanizaciju, hvala ti Nihade Baliću. Ovako se radi i država gradi!

Mujo Avdibegović

Slični članci

Back to top button