KonjicSport

Nedim Kudra: Nadam se nastavku pobjedničke serije

U subotu 8. aprila na Sportskom centru „Seid Padalović“ FK Klis će od 16:30 sati ugostiti FK Višiće . U četiri kola proljetnog dijela prvenstva puleni šefa struke FK Klisa, fudbalske legende Nedima Nine Kudra su zabilježili sve četiri pobjede, Klis – Troglav 2:1, Ljubuški – Klis 0:3, Klis – Čapljina 2:0 i Stolac – Klis 2:6 . FK Klis je trenutno na drugom mjestu, pred subotnju utakmicu obratili smo se šefu struke Klišana Nedimu Kudri . 

  • Kao što se i najavljivali u drugom dijelu Vaša ekipa ide na osvajanje titule prvaka, po rezultatim u prva četiri kola gdje ste maksimalni, startovali ste kako ste i najavljivali, u subotu Vam dolazi sastav Višića . 

„ Dobro smo krenuli u drugi dio sezone, već smo ispunili cilj nakon četiri kola, da budemo ispred NK Troglava 1918 iz Livna (jedini uz nas koji ima uslove za veći rang), sli moramo tu prednost od jednog boda zadržavati iz utakmice u utakmicu, iči iz pobjede u pobjedu, imamo povoljan raspored i nadam se  da ćemo i ove godine  donijeti titulu prvaka u  Buturović Polje. Prva na tabeli je Sloga iz Gornjeg Vakufa, imaju dva  boda prednosti i vjerujem da ćemo u naredna dva kola izbiti na prvo mjesto, gledamo  samo sebe i našu igrau, tu još ima dosta nedostataka, ali svaku narednu utakmicu pokušavamo da napredujemo, radimo dobro na trenizima i sami igrači su svjesni  da smo uz maksimalan angražman  na treningu i utakmicama možemo unaprijediti našu igru.Sljedeči protivnik  je sastav Višića, ekipa ekipa koja je se ne smije podcjeniti , bili su dugo u vrhu tabele, imaju par odličnih igrača na koje moramo obraditi posebnu pažnju, ali rekao sam da mi samo gledamo sebe, naši igru, igramo kući  i ako budemo pravi, ako ispoštovali  sve što smo dogovorili tri boda ostaju u Buturović Polju. 

Svi igrači su spremni , osim Hebibovića, ali se nadam da će i on biti u konkurenciji  za ovu utakmicu“ kazao je Nedim Kudra, trener FK Klisa .   

Ismet Nimanović 

Slični članci

Back to top button