DruštvoKonjicNVOVijesti

AKTUELNO: Javni pozivi Grada Konjica za finansiranje projekat sporta, kulture i NVO za 2023.

Portal novikonjic.ba u interesu javnosti prenosi integralni tekst javnih poziva sa web stranice gradske uprave Konjic:

Broj: 08-36-3-1739/23

Konjic,  04.04. 2023. godine

Gradonačelnik Grada Konjica na osnovu člana 15. Zakona o načelima lokalne samouprave u FBiH (Službene novine FBiH broj 49/06 i 51/09)  člana 38. Statuta Grada Konjica (Službeni glasnik Grada Konjica broj: 10/22) i člana 4. Pravilnika o načinu utroška novčanih sredstava za novčane podrške utvrđene Programom utroška za 2023. godinu sa ekonomksog koda 614122-transfer za sport  r a s p i s u j e

J A V N I   P O Z I V

za dostavljanje prijava za finansiranje projekata iz oblasti sporta iz budžeta Grada Konjica za 2023. godinu

Član 1.

Ovim pozivom reguliše se raspodjela sredstava osiguranih budžetom Grada Konjica za 2023. godinu namjenjenih sufinansiranju projekata iz oblasti sporta planiranih na kontu 614122-transfer za sport u iznosu od  105.000,00 KM.

Član 2.

Pravo na prijavu imaju nosioci sportskih aktivnosti (sportski klubovi, udruženja iz oblasti sporta, organizatori sportskih manifestacija) koji ispunjavaju sljedeće uslove:

Član 3.

Prijavu za dodjelu sredstava mogu podnijeti svi navedeni nosioci sportskih aktivnosti iz člana 2. ovog poziva čiji se programi, projekti i aktivnosti odnose na;

Član 4.

Projekti/programi koji se neće finansirati su:

Sredstva dodijeljena iz Budžeta Grada Konjica za projekte/programe sportskih organizacija se ne mogu koristiti za finansiranje ili sufinansiranje sljedećih troškova:

Član 5.

Aplikanti koji se prijavljuju na javni poziv, osim elektronski popunjenog aplikacijskog obrasca (prilog javnog poziva) koji mora biti potpisan i ovjerene od strane odgovorone osobe i ovjeren pečatom organizacije dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju u originalu ili ovjerenoj kopiji:

Član 6.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom se dostavljaju na protokol Gradske uprave Grada Konjica ili preporučeno putem pošte na adresu:

Grad Konjic, Maršala  Tita br. 62, 88400 Konjic

S naznakom: ”Prijava na javni poziv za finansiranje projekata iz oblasti sporta-Ne otvarati”.

Član 7.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objave na web stranici Grada Konjica.

Član 8.

Aplikant može aplicirati na ukupan iznos projekta ili dio nedostajućih sredstava, što je dužan navesti u aplikaciji.

Aplikant može aplicirati samo sa jednim projektom za kalendarsku godinu.

Ocjenu pristiglih prijava na Javni poziv za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata iz oblasti sporta izvršit će Komisija za provođenje postupka javnog poziva. Komisija će vrednovati pristigle prijedloge projekata/programa aplikanata, prema sljedećim kriterijima s pripadajućim brojem bodova:

Aplikanti su obavezni dostaviti dokaze o ispunjavanju navedenih kriterija za vrednovanje projekata i programa, koji su navedeni u aplikacijskom obrascu koji su sastavni dio Javnog poziva. U slučaju nedostavljanja potrebne dokumentacije po bilo kojem od utvrđenih kriterija, projektni prijedlog sportskih  organizacija neće biti bodovan po kriteriju za koji nije dostavljena potrebna dokumentacija.

Lista odabranih projekata i aktivnosti za finansiranje objavit će se na službenoj stranici Grada Konjica.

Član 9.

Sve dodatne informacije u vezi učešća na Javnom pozivu mogu se dobiti u Službi za privredu, finansije i društvene djelatnosti na brojeve telefona: +387 36 712 252 ili +387 36 712 253, svakim radnim danom od 08:00 do 16:00 sati.

VIŠE INFO LINK: https://www.konjic.ba/ba/oglasi/1203-j-a-v-n-i-p-o-z-i-v-za-dostavljanje-prijava-za-finansiranje-projekata-iz-oblasti-sporta-iz-bud%C5%BEeta-grada-konjica-za-2023-godinu.html


Broj: 08-36-3-1776/23

Konjic, 07.04.2023. godine

Gradonačelnik Grada Konjica na osnovu člana 15. Zakona o načelima lokalne samouprave u FBiH (Službene novine FBiH broj 49/06 i 51/09)  člana 38 Statuta Grada Konjica (Službeni glasnik Grada Konjica broj: 10/22) i člana 4. Pravilnika o načinu utroška novčanih sredstava za novčane podrške utvrđene Programom utroška za 2023. godinu sa ekonomskog koda 6141311 – transfer za NVO, mlade, nauka, kultura, obrazovanje, izdavaštvo i pokroviteljstvo programa i manifestacija  r a s p i s u j e

J A V N I   P O Z I V

za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata NVO, mladih i  Institucija i Ustanova nauke i kulture iz Budžeta Grada Konjica za 2023. godinu

Član 1.

Ovim pozivom reguliše se raspodjela sredstava osiguranih Budžetom Grada Konjica za 2023. godinu namjenjenih sufinansiranju projekata iz oblasti nauke, kulture, obrazovanja i mladih planiranih na kontu 614311-transfer neprofitnim organizacijama-projekti NVO, projekti za mlade  i institucije od značaja za BiH i Ustanova sa područja grada Konjica  u iznosu od  129.500,00 KM.

Član 2.

Pravo na prijavu imaju nosioci kulturnih aktivnosti (udruženja iz oblasti nauke, kulture, obrazovanja, udruženja mladih kulturno-umjetnička društva, Institucije i  Javne Ustanove iz oblasti kulture) koji ispunjavaju sljedeće uslove:

Član 3.

Prijavu za dodjelu sredstava mogu podnijeti svi navedeni nosioci aktivnosti iz člana 2. ovog poziva čiji se programi, projekti i aktivnosti odnose na;

Član 4.

Projekti/programi koji se neće finansirati su:

  • projekti udruženja koja nisu izvršila svoje obaveze po ranije odobrenim projektima finansiranim iz Budžeta Grada Konjica;
  • projekti koji se baziraju na investicionim ulaganjima, adaptaciji ili izgradnji kapitalnih objekata, ili na kupovinu opreme, osim ako je oprema neophodna za uspješnu implementaciju projekta;
  • projekti kojima je predviđen dio administrativnih i materijalnih troškova (električna energija, voda, telefon, kancelarijski materijal i sl.);
  • projekti koji su usmjereni prema političkim aktivnostima;
  • projekti koji su namijenjeni za isključivu dobit pojedinca;
  • projekti koji se zasnivaju na dodjeljivanju sredstava trećoj strani;

Sredstva dodijeljena iz Budžeta Grada Konjica za projekte, ne mogu se koristiti za finansiranje sljedećih troškova:

  • zakup kancelarijskog prostora, osim ako ovim Pravilnikom nije drugačije određeno;
  • naknade za rad predsjednika, podpredsjednika i sekretara, osim ako ovim Pravilnikom nije drugačije određeno;
  • naknade za rad upravnog odbora ili drugih radnih tijela organizacije;
  • troškove reprezentacije predsjednika i drugih lica iz upravljačke strukture udruženja, fondacije i ustanove.

Član 5.

Aplikanti koji se prijavljuju na javni poziv, osim elektronski popunjenog aplikacijskog obrasca (prilog javnog poziva) koji mora biti potpisan i ovjeren od strane odgovorne osobe i ovjeren pečatom organizacije dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju u originalu ili ovjerenoj kopiji: Svi podnosioci prijava za dodjelu sredstava u vezi s aktivnostima iz člana 3. ovog poziva obavezni su dostaviti sljedeću dokumentaciju:

  • ;

Član 6.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom se dostavlja na protokol Gradske uprave Grada Konjica ili preporučeno putem pošte na adresu:

Grad Konjic, Maršala  Tita br. 62, 88400 Konjic

S naznakom: ” Za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata NVO, mladih i Institucija i Ustanova nauke i kulture -Ne otvarati”.

Član 7.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objave na web stranici Grada Konjica.

Član 8.

Aplikant može aplicirati na ukupan iznos projekta ili dio nedostajućih sredstava, što je dužan navesti u aplikaciji.

Aplikant može aplicirati samo sa jednim projektom za kalendarsku godinu.

Ocjenu pristiglih prijava na Javni poziv za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata izvršit će Komisija za provođenje postupka javnog poziva. Komisija će vrednovati pristigle prijedloge projekata/programa aplikanata, prema sljedećim kriterijima s pripadajućim brojem bodova:

Aplikanti su obavezni dostaviti dokaze o ispunjavanju navedenih kriterija za vrednovanje projekata i programa, koji su navedeni u aplikacijskom obrascu koji su sastavni dio Javnog poziva. U slučaju nedostavljanja potrebne dokumentacije po bilo kojem od utvrđenih kriterija, projektni prijedlog neće biti bodovan po kriteriju za koji nije dostavljena potrebna dokumentacija.

Lista odabranih projekata i aktivnosti za finansiranje objavit će se na službenoj stranici Grada Konjica.

Član 9.

Sve dodatne informacije u vezi učešća na Javnom pozivu mogu se dobiti u Službi za privredu, finansije i društvene djelatnosti na brojeve telefona: +387 36 712 252 ili +387 36 712 253, svakim radnim danom od 08:00 do 16:00 sati.

VIŠE INFO, LINK: https://www.konjic.ba/ba/oglasi/1206-j-a-v-n-i-p-o-z-i-v-za-raspodjelu-sredstava-za-finansiranje-projekata-nvo,-mladih-i-institucija-i-ustanova-nauke-i-kulture-iz-bud%C5%BEeta-grada-konjica-za-2023-godinu.html

Slični članci

Back to top button