KonjicKulturaMagazinVijestiZabavaZanimljivosti

BUDI ZVIJEZDA U KONJICU – Dolazi Međunarodni ljetni festival KSF2023

Atletski klub Pace Konjic sa partnerima od 30.06. do 02.07.2023. godine će biti organizator Konjic Summer Fest-a, u sklopu kojeg će biti održani različiti sadržaji. Riječ je o međunarodnoj manifestaciji koja će biti spoj turističkih, kulturnih i sportskih sadržaja, s ciljem promocije Konjica kao značajne turističke destinacije.

Direktor Organizacionog odbora Konjic Summer Fest -a Mahir Mujić izjavio je za radiokonjic.ba da su uvidjeli da imaju dobar projekat kada je riječ o sportu, s obzirom da su četiri puta do sada bili organizatori Konjičkog noćnog cenera, utrke na 10 kilometara, te su odlučili da prošire projekat.

Sportisti su jedna ciljana grupa, ali smo odlučili da proširimo aktivnosti na kulturne, zabavne, turističke potencijale. Radili smo šest mjeseci na tome, imamo još dovoljno vremena do finalizacije projekta. Mislim da ćemo kroz ovu priču predstaviti ono sve lijepo što Konjic nudi“, rekao je Mujić, pojasnivši da će ove godine u sportskom dijelu biti jedna nova utrka.

Manifestaciju otvaramo 30.juna biznis utrkom na 5 kilometara, Garden City Business run, u večernjim satima, koja je rekreativna utrka i prva te vrste u Hercegovini, a firme mogu prijaviti svoje uposlenike. Biće to biznis dan i učesnici će imati mogućnost da u Hotelu Garden city izlože svoje proizvode, da uspostave kontakte, a organizovati ćemo i forum o temi šta Konjic nudi biznismenima. Nakon utrke na Partizanovom igralištu ćemo organizovati koncert jedne naše estradne zvijezde“, naveo je Mujić.

Međunarodni Konjic Summer Fest
Mahir Mujić

Dječije utrke, Bingo Kids Run, u pet kategorija ove će godine biti organizovane u prijepodnevnim satima, s početkom u 11 sati na dosadašnjim relacijama, dok će V Konjički noćni cener i štafetna utrka 5+5K/MŽ, Grawe Konjički cener / Mozzart Relay Race, biti održani s početkom u 19:30 sati.

„Za učešće na jubilarnom Konjičkom noćnom ceneru prijavili su se već takmičari iz Slovenije, Austrije, Crne Gore, Srbije, BiH. Trebao nam je određeni period da stasamo u organizacijskom smislu i planiramo ove godine da oborimo rekord utrke po broju učesnika“, riječi su Mahira Mujića, koji je dodao da je planiran i party na Partizanovom igralištu nakon završetka Konjičkog noćnog cenera.

Međunarodni Konjic Summer Fest

Organizatori festivala Atletski Klub Pace i MM Real Estate uz domaćine Hotel Garden city i Grad Konjic očekuju da će u u Konjicu tokom održavanja Konjic summer Fest-a biti mnogo turista, koji će, osim u spomenutim aktivnostima, uživati i u drugim pogodnostima koje nudi ovaj grad sa svojom okolinom i brojnim znamenitostima.

Prijava za učešće na Konjic Summer Fest -u je dostupna na www.pace.ba, a o ostalim pojedinostima zainteresovani se mogu informisati na stranici ovog međunarodnog događaja. – piše radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button