KonjicSport

Pobjede kadeta i juniora FK Igmana proteklog vikenda

Proteklog vikenda na Gradskom stadionu Konjic, omladinske kategorije Fudbalskog kluba Igman ostvarile su dvije pobjede i jedan poraz.

U okviru 20. kola Omladinske lige BiH “Jug” juniori Igmana ugostili su drugoplasiranu ekipu Leotara iz Trebinja. Golovima Harisa Muslimića, Mirze Džumhura i Tarika Honde juniorska selekcija slavila je rezultatom 5:0. Muslimić i Hondo su pogodili po jednom, dok je Džumhur tri puta zatresao mrežu protivnika. Stanje na tabeli je takvo da juniori trenutno drže 5. poziciju, a iznad sebe imaju Velež, Leotar, Posušje i Branitelj.

Kadetska selekcija Igmana je na Gradskom stadionu u Konjicu dočekala ekipu Posušja. Minimalnom prednošću od 1:0 kadeti su osvojili nova tri boda, a strijelac za Igman bio je Hamza Boloban. Na tabeli Razvojne lige BiH U-17 kadetska selekcija Igmana drži 4. poziciju sa 17 bodova na svom kontu.

Utakmice omladinskih selekcija ovog vikenda zatvorila je Pionirska selekcija Igmana. Pioniri su poraženi rezultatom 0:3 i tako ostali kao posljednjeplasirana ekipa u Razvojnoj ligi BiH U-15.

Slični članci

Back to top button