BiHSport

Igman, Orlovik, Kakanj i Gradina u polufinalu play offa A1 lige FBiH

Ekipe Igman Burch, Orlovik, Kakanj i Gradina plasirale su se u polufinale play – offa A1 košarkaške lige FBiH.

Košarkaši Igman Burcha sa Ilidže plasirali su se u polufinale play-offa A1 lige. Ilidžanci su u revanš susretu, kao i u prvom utakmici, bili bolji od Živinica. Krajnj rezultat dvoboja glasio je 121:85. Dženan Đaltur je bio najefikasniji sa 21, Enis Memić i Jusuf Selimović su postigli po 15, Elmin Džafić 13 u redovima pobjedničkog tima.

Orlovik iz Žepča, kao i prošle sezone, plasirao se u polufinale play-offa A1 lige. U prvom susretu su poraženi od Radničkog u Goraždu 79:74, a u revanšu Orlovik je slavio sa 81:62.Emir Rile Preldžić je postigao 34 poena, Ajdin Skopljak 13, a Amar Mehić 12, a kod  Goraždana bolji od ostalih su bili Luqman Leon Lundy sa 17 i Darko Bošnjak sa 9 poena.

Košarkaši Kaknja plasirali su se u polufinale play-offa A1 lige nakon što su na svom parketu savladali tuzlanski Student 86:84. Kakanjci su slavili i u prvom susretu te su eliminacijom prošlosezonskog prvaka A1 lige nastavili borbu za povratak u elitni rang bh.košarke. Mirza Velić sa 26 i Ajdin Muflizović sa 21 poenom bili su najefikasniji kod Kakanjaca, a kod Studenta Jasmin Jakupović je postigao 33, Enes Latifagić 19 i Nino Herenda 13 poena.

U revanš susretu četvrtfinala play-offa A1 lige košarkaši Gradine iz Srebrenika pobijedili su Bošnjak iz Hadžića rezultatom 86:73. Tim iz Srebrenika se plasirao u polufinale jer su u prvom susretu poraženi sa 75:77. Prvo ime susreta bio je Abdulgani Ahmeljić koji je postigao 26 poena te Adnan Đulović sa 21. Veteran Mirza Hrnčić je postigao 18 poena i imao 11 skokova. Kod Bošnjaka Edin Rešidović je postigao 29, a Armin Topić 18 poena.

Enver Nimanović / novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button