KonjicSport

FK Konjic ekspresan u drugom poluvremenu, ali Slobodi tri boda

U okviru 17. kola Premijer futsal lige BiH osmoplasirana Sloboda Kompred dočekala je devetoplasiranu ekipu Konjica u direktnom orkšaju donjeg dijela tabele.

Prva do gola dolazi Sloboda u 4. minutu. Idriz je na sredini terena iščačkao loptu od Baručije koji je bio posljednji igrač, lopta dolazi do Zulića koji kreće prema golu, i kad je bio na desetak metara ugledao je da paralelno s njim ide Idriz kojem gura loptu, a Idriz bez problema uklizujući pogađa praznu mrežu Konjica za 1:0.

U 7. minutu već je 2:0. Ramić je prenio loptu, dodao poprečnu do Zulića koji predivnim pasom u dubinu pronalazi Ramića koji je istrčao uz liniju. Ramić prima loptu i lijevom nogom majstoriski šuta iz kosa sa šest metara pored golmana Romovića.

Do tri gola prednosti Tuzlaci dolaze u 10. minutu. Kapiten Hadžialjević je izveo korner sa lijeve strane povratnom loptom do Ramića, koji šuta sa nekih 12 metara, a loptu koja prolazi pored svih u gol pod prečku skreće Nevres Okačić u stilu Pipa Inzagija. Školska akcija Slobode!

U 15. minutu Čizmić brani šut Kožula, hvala loptu i baca je u kontru usamljenom Smajloviću koji istrčava i stiže do lopte prije golmana Romovića i gura je u gol za 4:0.

Tri minuta prije kraja Sloboda je otišla na +5! Hadžialjević je izveo aut do Ramića koji snažnim šutom pogađa donji lijevi ugao Konjica.

40 sekundi prije kraja Ramić okrenut prema svom golu sa svojih 4-5 metara daje nevjerovatnu dubinsku loptu Zuliću koji izlazi sam na golmana Romovića i iz poluvoleja zabija predivan gol za 6:0.

Međutim, tri sekunde prije kraja greška u odbrani Slobode, Jusić je oduzeo loptu Okačiću, dodao desno do Bilića koji na drugoj stativi pronalazi Baručiju koji zabija za 6:1.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju Konjičani. Jusić odigrava drupli pas sa Baručijom, a zatim proigrava Bilića na šest metara, a ovaj mu mangupski petom vraća loptu, te Jusić pogađa prazan gol. Školska akcija! Bravo!

Jusić igra fantastično i rastrčano večeras. Izašao je sam na Čizmića i pokušao šutati, ali Čizmić brani, međutim lopta se odbija do Jusića koji vidi Baručiju na šest metara, odigrava mu povratnu loptu, a Baručija zabija za 6:3

Prišao je Konjic na samo dva gola zaostatka u 30. minutu. Handžić je brzo izveo slobodnjak na sredini terena do Baručije koji guru na stranu Jusiću, a on špicom pogađa donji desni ugao Čizmićevog gola!

U 38. minutu Čizmić je odbranio udarac Handžića, uhvatio loptu, a onda je degažirao i pogodio gol Konjica za konačnih 7:4.

PREMIJER FUTSAL LIGA BIH – 17. KOLO

MNK SLOBODA KOMPRED – FK KONJIC 6:4 (6:1)

/Idriz 4′, Ramić 7′, Okačić 10′, Smajlović 15′, Ramić 17′, Zulić 20′, Čizmić 38′ – Baručija 20′, Jusić 24′, Baručija 26′, Jusić 31’/

TUZLA

DVORANA: SKPC Mejdan

SUDIJE: Kečo F., Herglija S., Gogić S.

SLOBODA KOMPRED: Čizmić, Idriz, Hadžialjević, Ramić, Zulić, Mujić, Matijašević, Smajlović, Ordagić, Okačić, Rahmanović, Ćosić, Tabaković i Babajić.

KONJIC: Romović, Jusić, Handžić, Bilić, Baručija, Kovačević, Kožul, Murtić i Omerović.

Futsal

Slični članci

Back to top button