Crveni križ Konjic je u drugoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi, osim volonterki koje su kao i svake do sada akcije vrijedno radile, angažovao i doktora, te medicinske tehničare iz kantonalne bolnice “Safet Mujić”.

Ova akcija je bila namjenjena osim za građanstvo i učenike završnih razreda Srednje škole Konjic.

Larisa Halilović učenica trećeg razreda Srednje medicinske škole Konjic odazvala se akciji darivanja krvi. Naglasila je za radiokonjic.ba da joj prilika darovanja krvi koju je danas imala itekako značila. “Ovo je za mene prije svega divno iskustvo i smatram da mladi ljudi trebaju da stječu naviku humanosti i da se odazivaju na ovakve akcije. Veliko mi je srce kada vidim i čujem naše sugrađane koji daruju krv kako bi nekome spasili život” poručila je.

Dalila Ćosić također je učenica trećeg razreda medicinske škole. Imala je veliku želju i namjeru da danas kao punoljetna sugrađanka daruje krv, međutim nije ispunajvala sve uslove da bi istu darovala.

“Žao mi je što nisam danas uspjela da darujem krv, ali se nadam da ću to moći u nekoj od narednih akcija koje organizovao Crveni križ Konjic. Drago mi je da su po ovom pitanju naši sugrađani osvješteni i da se odazivaju akcijama doborvoljnog darivanja krvi. Pozvala bih sve mlade ljude da shvate važnost darivanja krvi i toga koliko jedna doza krvi može spasiti života” kazala je za radiokonjic.ba učenica Dalila Ćosić.

Crveni križ Konjic: Prikupljeno 40 doza krvi
Učenice Larisa Halilović i Dalila Ćosić

Dugogodišnja volonterka Crvenog križa Konjic Sarah Ćatić  koja je i ranije učestvovala u pomenutoj akciji, pomagala je kolegama i danas. Govorila je za radiokonjic.ba:

Crveni križ Konjic: Prikupljeno 40 doza krvi
Volonterke Naida Hodžić i Sarah Ćatić

Osim učenika akciji dobrovoljnog darivanja krvi odazvali su se i naši sugrađani. Ukupno je prikupljeno 40 doza krvi.

radiokonjic.ba

By rt nk

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *