DruštvoPolitika

Nevjerovatno izlaganje Muharema Bazdulja: Najopasniji ishod ovog rata je da Putin izgubi

Muharem Bazdulj - Avaz

Ovo jeste politički sukob zapada i Rusije nuklearne velesile, pri čemu politički zapad koristi Ukrajinu kao topovsko meso, naoružavajući je konvencionalnim oružjem, kazao je književnik i novinar Muharem Bazdulj za BNTV, navodeći kao potencijalnu opasnost upotrebu nuklearnog oružja, ukoliko rat ne bude mogao biti dobijen.

-Opasnost je ako nuklearna sila bude na rubu poraza, jer dok nuklearna sila pobjeđuje, šta će joj nuklearno oružje ako pobjeđuje konvencionalnim. U globalnom smislu najopasniji ishod ovog rata je poraz Rusije, to je najopasaniji ishod ovog rata, jer Putin nema šta da izgubi. Meni se čini da je jedina situacija u kojoj bi Rusija iskoristila nuklearno oružje, jeste situacija kao što je rekao Luj XVI “poslije mene potop” – kaže Bazdulj.

Slanje oružja

Bazdulj je kritikovao slanje oružja Ukrajini sa zapada, kazavši da „politički zapad koristi Ukrajinu kao topovsko meso.“

Spominjao je NATO bombardovanje SR Jugoslavije, govoreći o ratu protiv nuklearne sile.

– U ovih godinu i više dana, srpska vanjska politika pokazala je neobičnu zrelost, kazao je Bazdulj, dodajući da Srbija ne treba vezati svoj brod za Rusiju.

– Najopasniji ishod ovog rata je da Putin izgubi – kazao je Bazdulj.

Nema potpunog poraza Ukrajine

Ovaj rat ne može da završi potpunim porazom Ukrajine, padom Kijeva, ni ukrajinskim zauzimanjem Luganjska i Donjecka.

– Što bi Rusi više napredovali to bi Poljaci ostatak Ukrajine više smatrali svojim – mišljenja je Bazdulj.

Avaz.ba

Slični članci

Back to top button