Crna hronikaDruštvoHercegovinaVijesti

Snimljeni kako kradu: Sa šanka bakšiš, pored vrata kutiju sa novcem

U mostarskom ugostiteljskom objektu Egoist su drski lopovi sa šanka kod kase ukrali novac koji se nalazio u čaši. 

Dvoje kradljivaca koje je kamera snimila ušli su u lokal i odmah se uputili prema šanku. Pregledali su šta ima, nakon čega je muškarac uzeo čašu sa sitnim novcem i bakšišem gdje se nalazilo oko 50 KM.

Prema riječima vlasnika navedenog ugostiteljskog objekta, kradljivac je namjeravao uzeti i kasu sa dobrovoljnim prilozima, ali nije bilo puno para u njoj.

Nakon što je djelatnica prišla, ukrao je, njoj iza leđa narukvicu sa kojom se prijavljuju konobari na kasi misleći kako je možda digitalni sat”, navodi se na Facebooku.

Ista krađa snimljena s druge kamere

Kako dodaje, ovaj je dvojac kradljivaca večer prije opljačkao i slastičarnicu Dora kojom je prilikom ukrao kasu sa dobrovoljnim prilozima koja se nalazila pored vrata i u kojoj je bilo oko 500 KM. Na Facebooku je napisan i detaljniji opis kradljivaca, navedeno je kako imaju i pomagače koji ih čekaju ispred, a po Mostaru djeluju već par dana.

https://bljesak.info/vijesti/crna-kronika/snimljeni-kako-kradu-sa-sanka-baksis-pored-vrata-kutiju-sa-novcem/412163?fbclid=IwAR3NgzmAzWfUujk_-oUqfkwlcN3N5P3yxCI-0CEhBYNtlO0tyFuMRA_BxvY

Slični članci

Back to top button