BiHKonjicSportVijesti

MEČ DANA  Igman gostuje Leotaru

U subotu i nedjelju igraju se utakmice 21.kola Premijer lige BiH, tri meča igraju se u subotu 4. marta.

Leotar u Trebinju dočekuje Igman, Željo će na Grbavici ugostiti Slobodu, dok će u derbiju kola igrati Velež i Borac.

Fudbaleri Leotara i Igmana će u derbiju začelja na stadionu Police  u Trebinju odigrati prvu utakmicu 21. kola Premijer lige BiH. Leotar je deveti sa 22 boda, dok je  Igman posljednji sa dva boda manje.

U prvom duelu ove sezone Igman je pobijedio Leotar rezultatom 3:1,a sva tri gola je postigao sjajni Mirsad Ramić, prvi golgeter lige. Konjičani su nakon sjajne igre i pobjede protiv Želje pred prepunim Gradskim stadionom u Konjicu sa puno optimizma otputovali u Trebinje. Ekipa Husrefa Musemića se tokom sedmice još dodatno pojačala, stigao je Stefan Denković, što još više daje nade navijača ekipe iz Konjica, da će Igman i naredne sezone igrati u elitnom rangu bh.fudbala.

Leotar je u tekućoj sezoni na svom terenu ostvario pet pobjeda, dva remija i tri poraza, dok  Igman kao gost ima skor od jedne pobjede, dva neriješena meča, i sedam poraza.Utakmicu u Trebinju sudit će Miloš Gigović.

Fudbaleri Željezničara od 16 sati na Grbavici dočekuju tuzlansku Slobodu. Željo je u prošlom kolu izgubio u Konjicu od Igmana sa 1:3, dok je Sloboda odigrala 2:2 u gostima protiv Sloge. Meč Željezničar – Sloboda sudi Dražen Marić.

Od 18:30 sati na stadionu “Rođeni” veliki derbi igraju Velež i Borac. Velež je u nastavku sezone odigrao dvije Kup utakmice i jedan ligaški i ostvario sve tri pobjede. Borac je ispao u Kupu BiH, dok je u ligi savladao Široki Brijeg. Utakmicu Velež – Borac sudit će Luka Bilbija.

Parovi 21.kola Premijer lige BiH.

Subota 4. mart:

13 sati Trebinje: Leotar – Igman

16 sati Sarajevo: Željezničar – Sloboda

18:30 sati Mostar: Velež – Borac

Nedjelja 5. mart:

13 sati Mostar: Zrinjski – Posušje

13 sati Srebrenik: Tuzla City – Sloga

16 sati Široki Brijeg: Široki Brijeg – Sarajevo.

Enver Nimanović / novikonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora novikonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu novikonjic.ba je Udruženje VIPK i portal novikonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj. link na portal novikonjic.ba. Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem redakcijskog e-maila: novikonjic@gmail.com.)

Slični članci

Back to top button