DruštvoKonjicNVOVijesti

Slijedi li raskid ugovora o koncesiji za izgradnju mHE na Neretvici?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ispunjeni su svi preduslovi za raskid ugovora o koncesiji za izgradnju mHE na Neretvici, upozoravaju aktivisti Udruženja građana “Neretvica – Pusti me da tečem”.

Kao razloge za raskid gore pomenutog ugovora navode snažno protivljenje lokalnog stanovništva i cjelokupne šire javnosti kada je u pitanju izgradnja mHE na Neretvici.

Iz Udruženja navode kako su istekli svi rokovi realizacije ovog projekta, postavljeni u potpisanom ugovoru o koncesiji te i zakonsku zabranu izgradnje mHE na cijeloj teritoriji FBiH.

Također, poništene su ili su istekle gotovo sve dozvole i saglasnosti za realizaciju projekta izgradnje na Neretvici.

“Vrijeme je za konačni raskid ugovora o koncesiji za izgradnju malih hidroelektrana na slivu rijeke Neretvice zaključenog između Općine Konjic/Grada Konjica i JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine!

Vrijeme je za odluku u interesu građana doline Neretvice i prirode”, naveli su u objavi iz UG “Neretvica – Pusti me da tečem”.

Raskid koncesionog ugovora između Općine Konjic/Grada Konjica i Elektroprivrede BiH ono je što traže aktivisti, ne samo Udruženja građana “Pusti me da tečem”, nego i ostale članice Koalicije za zaštitu rijeka BiH.

(AbrašMEDIA)

Slični članci

Back to top button