JablanicaVijesti

Održana redovna izvještajna Skupština Medžlisa Islamske zajednice Jablanica

foto: Medžlis Islamske zajednice Jablanica

Redovna izvještajna Skupština Medžlisa Islamske zajednice Jablanica održana je u subotu, 25. 02. 2023. godine, u Edukativnim prostorijama Čaršijske džamije sa početkom u 09:00 sati.

Na početku sjednice izabrano je radno predsjedništvo u sastavu Ramiz Šehić, h. Junuz-ef. Šoljić i h. Hamdo Sefer, koje je preuzelo ulogu vođenja sjednice.

U nastavku sjednice prezentovani su izvještaji o radu službi i plan rada za tekuću godinu, a te izvještaje su predstavili predsjednik IO MIZ-e Jablanica Jasmin Hujdur i glavni imam MIZ-e Jablanica h. Ekrem-ef. Hodžić. U izvještajima je konstatovan rast na svim poljima Medžlisa IZ-e Jablanica, kako na vjerskom tako i na infrastrukturnom planu. U ovoj diskusiji učešće su uzeli skoro svi delegati skupštine Medžlisa te iznosili konstruktivne prijedloge za rad Medžlisa.

Posebno je pohvaljen rad koordinacija Medžlisa, Mreže mladih i Odjela za brak i porodicu te data puna podrška radu koordinatora Semir-ef. Jahić i Amele Džajić Idrizović te da se pokušaju iznaći mogućnosti da se povećaju budžeti pomenutih koordinacija. Nakon ovih diskusija izvještaji za prethodnu godinu kao i planovi za tekuću su jednoglasno usvojeni.

Sjednici je prisustvovao izaslanik Muftije mostarskog mr. Salem-ef. Dedovića, direktor Karađoz-begove medrese u Mostaru hfz. Aid-ef. Tulek te tom prilikom prenio selame uvaženog Muftije i čestitao zastupnicima na izboru za ovaj mandatni period. Istakao je da mu je posebno drago što je danas prisutan na ovoj Skupštini i da je čuo mnogo konstruktivnih prijedloga zastupnika. Direktor Medrese naglasio je da Karađoz-begova medresa uvijek stoji na raspolaganju Medžlisu za sve aktivnosti.

Skupština je završena uz učenje odlomka iz Kur’ana i dove koju je proučio izaslanik Muftije mostarskog hfz. Aid-ef. Tulek.

Slični članci

Back to top button