BiHKonjicSport

20. kolo PL BiH: Dva derbija, sve utakmice u TV prijenosu

Foto: Novikonjic.ba

U naredna tri dana odigrat će se sve utakmice 20. kola Premijer lige BiH koja će se tako nastaviti nakon tri mjeseca pauze.

Jesenji dio sezone u Premijer ligi BiH završen je krajem novembra, a skoro svi premijerligaši su pripreme počeli oko 10. januara. Neki su se pripremali u BiH, neki u Hrvatskoj, a nekoliko klubova i u turskoj Antaliji.

Proljetni dio sezone garantuje nam super zanimljivu borbu za titulu, europu i opstanak. Zrinjski je glavni favorit za osvajanje prvog mjesta, ali Široki Brijeg i Borac vrebaju i nadaju se da će odlazak Sergeja Jakirovića njima otvoriti put do prvog mjesta.

U borbi za mjesta koja vode u europu su pored pomenuta tri kluba i Željezničar i Sarajevo. Sarajevo je tokom zimskog prijelaznog roka napravilo presedan u bh. fudbalu i na pojačanja su potrošili čak nešto više od 1 miliona KM.

Borba za opstanak će biti grčevita. Igman, Leotar, Sloboda i Sloga su čini se najugroženiji i ta četiri kluba će se boriti da opstanu u društvu najboljih.

Dvadeseto kolo donosi nam dva derbija. Borac će dočekati Široki Brijeg, a Sarajevo ekipu Zrinjskog. Željo ide u goste Igmanu, dok će Velež u goste Tuzli City. Sloga na svom terenu dočekuje Slobodu, a Posušje i Leotar će igrati na Mokrom docu.

Raspored i TV prijenosi 20. kola Premijer lige BiH:

Petak, 18:00 sati: Borac – Široki Brijeg (Arena Sport) – Banja Luka

Subota, 13:00 sati: Igman – Željezničar (MY TV) – Konjic

Subota, 15:00 sati: Sloga Meridian – Sloboda (Arena Sport) – Modriča

Nedjelja, 13:00 sati: Posušje – Leotar (Arena Sport) – Posušje

Nedjelja, 13:00 sati: Tuzla City – Velež (MY TV) – Srebrenik

Nedjelja, 17:30 sati: Sarajevo – Zrinjski (Arena Sport) – Vrapčići

Tabelu Premijer lige BiH možete pogledati ovdje.

Slični članci

Back to top button