HercegovinaSport

Jusufbegović nakon pobjede: Vrlo emotivna utakmica za mene, ponosan sam!

FK Velež je rezultatom 2:0 savladao HŠK Posušje. Tako su Rođeni osigurali plasman u narednu rundu Kupa Bosne i Hercegovine.

Nakon utakmice na press-konferenciji je govorio šef stručnog štaba Veleža Nedim Jusufbegović.

– Vrlo teška utakmica. Znate kako je, sve nam je stalo u tu utakmicu, prva je, ne znaš još gdje si, favorit si, tako da je bio veliki pritisak. Imam jako visoko mišljenje o kolegi i njegovom načinu igre. Iako je protivnik imao inicijativu, nije stvarao neke spektakularne prilike. To je više bilo statistički nego neka opasna inicijativa. Zadovoljan sam načinom na koji su igrači odgovorili. Moram pohvaliti igrače i čestitati na pobjedi i prolazu – započeo je Jusufbegović.

– Ovo je bila vrlo emotivna utakmica za mene i mentalno teška za pripremiti. Vratili smo se na naš stadion. Znali smo da ljudi žele pobjedu. Ponosan sam na igrače, sve zasluge idu njima. Jedino važno je što idemo dalje. Nadam se da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu – kaže, između ostalog, Jusufbegović.

Gostujući trener Goran Granić bio je veoma kratak. Zahvalio se domaćinu na odličnom ambijentu i čestitao je pobjedu. Istakao je kako ne može ništa zamjeriti svojim momcima i da se okreću prvenstvu i opstanku u ligi.

Slični članci

Back to top button