DruštvoHercegovinaVijesti

Ministru Faladžiću uručena Plaketa za zasluge i izuzetan doprinos u razvoju Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru

Svečanom sjednicom Senata održanoj u Kongresnom centru hotela Mepas, obilježena je 46. godišnjica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Uz brojne zvaničnike, zvanice i goste, te predstavnike naučnog, javnog i političkog života, navedenoj svečanosti je prisustvovao i ministar finansija Hercegovačko-neretvanskog kantona, Adnan Faladžić, kojem je ovom prilikom, rektorica Univerziteta prof. dr. Alena Huseinbegović, uručila Plaketu za zasluge i izuzetan doprinos u razvoju ove najstarije visokoškolske ustanove u HNK.

U okviru svečanosti, rektorica Univerziteta se zahvalila prisutnima na dolasku i učešću na svečanoj sjednici Senata Univerziteta povodom 46. godišnjice, te istaknula značaj i važnost podrške koju Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u kontinuitetu pruža Univerzitetu kako bi što uspješnije i kvalitetnije prebrodili iskušenja sa kojima se danas susreće menadžment ove ustanove.

Plaketu za zasluge i izuzetan doprinos razvoju Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, uz ministra Faladžića, takođe su primili i: Edin Mušić, zastupnik i Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH; prof. dr. Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK; Salem Marić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara, Sadik Babür Girgin, ambasador Repubilke turske u BiH; Sead Pašić, redovni profesor na Mašinskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru; Vahida Žujo, redovni profesor na Građevinskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru. – naveli su iz Ministarstva finansija Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Radio Konjic

Slični članci

Back to top button