JablanicaVijesti

OBAVJEŠTENJE MEDŽLISA IZ-e JABLANICA

Za žrtve zemljotresa akciji prikupljanja pomoći odazvala se Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, organizovanjem sergija u lokalnim džamijama.

Povodom akcije oglasio se iz Medžlis IZ-e Jablanica, a obavještenje prenosimo u cjelosti.

Poštovani članovi i prijatelji Medžlisa Islamske zajednice Jablanica koristimo priliku da vam se zahvalimo na sjajnom odzivu na našoj sergiji za pomoć unesrećenom stanovništvu pogođenom zemljotresom u Turskoj i Siriji.

Na sergiji koja je organizovana u petak 10.02.2023. godine prikupili smo 9.515,30 KM. Shodno Instrukciji Rijaseta, akcija sakupljanja pomoći u potrebnim artiklima za Tursku i Siriju, zaključno sa 13. februarom SE OBUSTAVLJA!

Naime, zbog velikog odziva i velike količine ukupljenih artikala, iste je neophodno najprije sortirati i realizovati transport do većih sabirnih centara, a onda i do konačnog odredišta. Da bi se sve to što lakše realizovalo, akcija će se obustaviti, a o narednim koracima i eventualnom nastavku akcije stići će pravovremena obavijest.Hvala svima koji su se odazvali ovoj akciji.Molim Allah dž.š. da ih nagradi.Hvala na razumijevanju, poručili su na stranici IZ Jablanica.

Slični članci

Back to top button