foto: Mostarski.ba

Zavod zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) u saradnji s ugovornim bolničkim zdravstvenim ustanovama iznašao je rješenje za dugogodišnji problem značajnih listi čekanja osiguranika na pružanje usluge magnetne rezonance (MR).

U skladu sa postignutom dogovorom, rok za pružanje zdravstvene usluge magnetna rezonanca za onkološke pacijente je 30 dana od dana prve prijave pacijenta na odjel radiologije, a za neonkološke pacijente 3 mjeseca od dana prve prijave pacijenta na odjel radiologije, saopćeno je iz ZZO HNK.

Direktorica Zavoda, mr. sc. Ana Vidačak dr. med., prije potpisivanja ugovora za 2023. godinu, održala je sastanke s predstavnicima ugovornih bolničkih zdravstvenih ustanova koje, između ostalih, pružaju i usluge magnetne rezonance.

„ Rješenje koje su zajedničkim radom iznašli predstavnici Zavoda i predstavnici Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Kantonalne bolnice „Dr. Safet Mujić“ veliki su iskorak u dostupnosti zdravstvenih usluga našim osiguranicima što će izravno utjecati na smanjenje listi čekanja i povećanje zadovoljstva osiguranika“, istakla je direktorica Vidačak.

Prethodno spomenute radiološke pretrage za hitna stanja se realiziraju prema procjeni nadležnog liječnika, navodi se u saopćenju.

(Mostarski.ba)

By nk 3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *