foto: Jablanica.ba

Raznim aktivnostima, jublarna 30. godišnjica formiranja jablaničke 44.bbr, dostojno je obilježena. U predvečerje jubileja u prostorijama Omladinskog kluba „Pod istim suncem“ otvorena je izložba ratnih fotografija, a u kino Sali  održan je Okrugli stol o izradi Monografije 44. bbr. Istu večer na RTV Jablanica emitovan je dokumentarni film o ratnom putu brigade.

U subotu na dan formiranja brigade 21.1.2023. godine, aktivnosti su započele održavanjem omladinskg turnira u malom nogometu u Sportskom centru, a zatim su upriličeni obilasci mezara ratnog zamjenika komandanta brigade Senada Džine i komandanta brigade Enesa Kovačevića. Na haremu „Jasen, proučen je „Jasin“  a  na Centralnom spomen obilježju  položeno je cvijeće i odata pošta  svim šehidima i poginulim borcima jablaničke brigade.
Centralni dio obilježavanja jubileja bilo je održavanje Svečane akademije  u povodu  30- godišnjice 44.bbr na kojoj su se obratili Semiz Čilić ratni načelnik štaba brigade, Općinski načelnik Damir Šabanović i  ratni komandant 4. korpusa Armije RBiH Mustafa Polutak.

U muzičkom dijelu akademije nastupio je jablanički kantautor Nino Behrem.

Jablanica.ba

By nk 3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *