HercegovinaVijesti

Grad Mostar dobio okolinsku dozvolu za Deponiju

foto: mostarski.ba

Gradonačelnik Mostara dMario Kordić na svom Facebook profilu potvrdio je kako je izdana okolinska dozvola J.P. Deponija d.o.o. Mostar i stvorene pretpostavke za sanaciju postojeće deponije Uborak – Buđevci.

“Federalno Ministarstvo okoliša i turizma izdalo je okolinsku dozvolu J.P. Deponija d.o.o. Mostar, što još jednom potvrđuje kako su napravljene sve potrebne aktivnosti kako bi se započeo proces sanacije Deponije.

U ponovnom postupku koje je uslovljeno presudom Kantonalnog suda u Sarajevu utvrđeno je kako su ispunjeni svi uslovi na temelju kojih je izdana nova Okolinska dozvola s danom 16.01. 2023. godine.

“Sve navedeno potvrđuje kako su stvorene pravne pretpostavke i mogućnost za početak sanacije postojeće deponije Uborak – Buđevci, kako bismo konačno riješili ovaj izazov koji godinama muči sve stanovnike Mostara. S obzirom da smo prošli kroz proces višerazinske koordinacije, uključenja svih strana i konačno preispitivanje ranijih dozvola, očekujem da sada krene proces sanacije. Svaki sljedeći eventualni pokušaj opstrukcije ovog procesa bio bi protiv svih građana Mostara”, navodi se u objavi gradonačelnika Kordića, piše mostarski.ba.

Slični članci

Back to top button