HercegovinaSportVijesti

Mostarski polumaraton 17. i 18. marta, nikad veći interes

foto: Fena

Sedmo izdanje Mostarskog polumaratona ove godine održat će se 17. i 18. marta 2023. godine, a kapacitet od 800 trkača za trku gotovo je popunjen.

Predsjednik Organizacijskog odbora Franjo Lovrić istaknuo je kako su pripreme za trku u toku, te da se nada najboljem izdanju i najvećem broju učesnika do sada.

“Predstavili smo novi vizual manifestacije koji je nastao u galeriji Claire Noel i uz prilagodbu Shift Brand Designa. Vješto se igrajući bojama, umjetnica Vedrana Božić oslikala je grupu trkača u Starom gradu. Trčeći uskim ulicama Kujundžiluka po kaldrmi trkači iza sebe ostavljaju Stari most prateći šarene kuće i uživajući u pogledu na Neretvu. Mostar kako ga mi vidimo i kakav vas očekuje 18. marta ove godine”, kazao je Lovrić.

Dodao je kako će uskoro biti predstavljene službene majice, medalje i cijeli program.

“Ako dođe do popunjenosti kapaciteta Mostarskog polumaratona, što je uistinu izgledno, spremni smo uložiti napor i osigurati dodatnih 200 mjesta za sve zainteresirane polumaratonce koji žele trčati u Mostaru”, naglasio je Lovrić.

Organizatori podsjećaju da humanitarna trka u dužini od četiri kilometra nije brojčano limitirana te da se i na njoj ove godine očekuje rekordan broj rekreativaca, početnika, studenata i svih ostalih koji sudjelovanjem u ovoj utrci kroz humanitaran način ulaze u svijet rekreativnog trčanja.

(Fena)

Slični članci

Back to top button