KonjicVijesti

ŠIRIMO KRUG DOBRA – Elma Novalić

foto: Elma Novalić

U svakodnevnici u kojoj cijene „divljaju“ sve više mnogim roditeljima je sve veći izazov  opremanje djece za školu.

Sindikalna potrošačka korpa u FBiH za novembar 2022. iznosila je 2.986 KM. Upitno je kako će se mnogi stanovnici izboriti sa tim iznosom.

Upravo, razmišljajući o tome Konjičanka, Elma Novalić, odlučila je pomoći jednoj porodici u opremanju školarca te na taj način nekome barem malo olakšati svakodnevnicu.

Želeći, da njena pomoć dođe u prave ruke, pomoć je potražila na svom fb. profilu, mada nevoljno, jer je sve svoje dosadašnje humane akcije radila tajno, daleko od očiju javnosti.

foto: screenshot

U razgovoru sa Elmom saznali smo, da joj je namjera bila potaknuti još nekoga, da učini nešto slično, jer taj krug dobra može biti konstantan ukoliko svako od nas da neki svoj mali doprinos. Pa i samo pisanje o dobru je jedan od načina da se dobro proširi, ističe Elma.

Porodicu kojoj će pomoći je pronašla, već sljedeće sedmice ide zajedno sa njima u nabavku potrebnih đačkih stvari ali i ostalih potrepština.

Da je krug dobra zaista nezaustavljiv potvrđuje i to, da je želju da pomogne nekome, iskazala i njena prijateljica iz Francuske potaknuta upravo Elminom objavom.

Kao što je naša sagovornica navela i pisanje o dobru je jedan od načina da se taj krug što više proširi, upravo sa tom nadom donosimo vam ovu priču.

Ne postoji  mala dobrota, svaki taj naš korak ka nečijem osmijehu vrijedi neprocjenjivo.

Slični članci

Back to top button