KonjicSport

Benjamin Begeta sportski direktor FK Konjic: Naši ciljevi su postavljeni visoko

Sportski direktor Futsal kluba Konjic je Benjamin Begeta.

Sa Begijem smo popričali kako je to raditi i biti dio kolektiva Futsal kluba Konjic?

“Futsal klub Konjic je izazov u koji sam se upustio od samog nastanka kluba. Nije me bilo teško nagovoriti da postanem igrač ovog kluba u njegovoj prvoj sezoni.

Ljudi koji su osnovali klub su u startu pokazali ambiciju i smjer u kojem klub treba da ide i kompletna ta ideja mi se dopala uz naravno moju veliku želju i ljubav prema sportu . Nakon par godina nastupanja za klub kao igrač i ostvarenja nekih snova kao što je ulazak u Premijer Ligu Bosne i Hercegovine, odlučio sam da se povučem iz igračkog kadra.

Dobio sam priliku da postanem Sportski direktor Futsal kluba Konjic i tu sam poziciju rado prihvatio . Svakako da je veliki izazov u današnje vrijeme i prilike biti sportski direktor jednog premijerligaša . Ali , pored privatnih i poslovnih obaveza pronalazim energiju i dajem svoj maksimum kako bi naš kolektiv ostao na pravom putu . Moja svakodnevnica je biti spona između uprave kluba i stručnog štaba i igrača. Trenutna atmosfera u klubu je porodična na čemu težimo od početka.

Ovo je naša debitantska sezona u Premijer ligi. Nismo ni očekivali da će biti lahk , trenutno smo na poziciji broj 8. Naše najveće pojačanje je dolazak renomiranog stručnjaka Mirka Čampare -Mike uz pomoć kojeg ćemo nadam se uspjeti ostvariti svoj cilj u ovoj sezoni, a to je ostati u društvu najboljih.

Na polusezoni planiramo pojačati svoj sastav dovođenjem par igrača koji će nam pomoći ostvariti Naše ciljeve. Naši ciljevi su uvijek postavljeni visoko.

Želimo biti primjer kako jedan kolektiv treba da izgleda u organizacijskom smislu, želimo postaviti standarde koje viđamo u evropskim klubovima. Blizu smo toga, očekujem i dodatnu podršku grada Konjica , privatnih subjekata naše opstine , a ovo je prilika koju koristim da pozovem sve naše sugrađane da popune tribine naše “Konjicanke” i uživaju u majstorijama naših futsalera. Svi za Konjic“- izjavio je Benjamin Begeta sportski direktor Futsal Klub Konjic

Slični članci

Back to top button