BiH

MOSTAR KRCAT TURISTIMA: NISU OSTALI RAVNODUŠNI NA SKOKOVE SA MOSTA

Stara gradska jezgra u Mostaru danas je, u odnosu na jučer, krcata turistima.

Tako su brojni građani iz cijele BiH, ali i iz regiona, pogotovo, iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore koji su planirali Novu godinu dočekati u Mostaru, u ovaj grad doputovali, uglavnom, jučer u poslijepodnevnim satima.

Nakon proslave na Šetalištu uz Željka Bebeka, današnji sunčan i prelijepi dan odlučili su iskoristiti u obilasku Mostara i njegove čuvene stare gradske jezgre s jedinstvenim monumentom na svijetu, Starim mostom.

Današnja slika iz Starog grada podsjećala je na one kakve se viđaju u jeku turističke sezone.

Stari most je bio načičkan turistima koji su danas svjedočili i brojnim skokovima mostarskih “ikara”, a čije ih izvedbe nisu ostavljale ravnodušnim. Uz “škljocanje” aparatima, svaki skok koji su se nizali kao na traci, pratili su uzdasi ushićenja i aplauzi.

I u Kujundžiluku je vladala ogromna gužva, a u ugostiteljskim objektima koji su radili tražilo se mjesto više.

Šteta što brojni objekti nisu radili i što iz Organizacijskog odbora Adventa i Nove godine Gradske uprave Mostara nisu imali konkretniju saradnju s turističko-ugostiteljskim radnicima iz Starog grada, prenosi Dnevni avaz.

Podsjetimo, prema podacima najpopularnije platforme za rezervaciju smještaja, Bookinga, u Mostaru su smještajni kapaciteti bili gotovo popunjeni.

Slični članci

Back to top button