BiHJablanicaMagazinSportVijesti

ŽUDNJA ZA RODNOM GRUDOM POSTOJI U SVAKOM ČOVJEKU SA NAŠIH PROSTORA: LEGENDARNI HALILHODŽIĆ SA DŽIHOM O TOME KOLIKO MU ZNAČI BIH

foto:Hayat.ba

Proslavljeni bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Vahid Halilhodžić jedan je od dobitnika priznanja “Najličnost godine” koje je dodijelio Osman Džiho povodom 12. godišnjice jedne od najgledanijih emisija “U tuđoj avliji”.

Halilhodžić je bio centarfor, tresao svjetske mreže, a onda pokazao da je svjetski trener, a još više poznat je poznat po tome što od malih reprezentacija pravi svjetska čuda i vodi ih na prvenstva. Malo je ljudi kojima je to pošlo za rukom.

O svom radu, životu, ali i tome koliko mu znači domovina, Bosna i Hercegovina
govorio je upravo za emisiju “U tuđoj avliji”.

Bez obzira što žive u inostranstvu, mnogi se osjećaju kao Bosanci i Hercegovci. Ta žudnja za rodnom grudom postoji u svakom čovjeku sa tih prostora. Jednog dana on će se vratiti, uložiti svoj kapital i znanje, a od toga će BiH imati koristi – rekao je.
Halilhodžić je ostavio trag gdje god da je igrao.

Najteže mu je, kaže, birati igrače koji treba da idu na svjetsko prvenstvo.

  • Fudbal nije samo igra. To je i politika, i biznis i sve ostalo. To je dio mene. Ja kad izgubim utakmicu, ja sam bolestan. Najbitnije je ostati čovjek – poručuje legendarni Vaha.

Do prije 12 godina niko nije znao za naše uspješne, marljive i stručne ljude koji “drmaju” velikim svjetskim kompanijama.

Danas naša javnost i političari itekako sve više upućuju pažnju prema dijaspori. Dijaspora je zahvaljujući angažmanu emisije “U tuđoj avliji” postala veliki i važan faktor za politiku i političare u BiH.

I dijaspora sada shvaća koliko je važno povezati se i ostati povezan, piše Hayat.ba.

Slični članci

Back to top button